Mainos

Mimail-virus leviää Suomessa

Suomeen on levinnyt sähköpostipalvelimet ruuhkauttava Mimail-matovirus. Virus tekee massapostituksia käyttäjien osoitteistoihin ja aiheuttaa näin ylimääräistä liikennettä verkkoon.

Viruksen saastuttama sähköpostiviesti ilmoittaa, että käyttäjän sähköpostitili on vanhenemassa. Viesti kehottaa avaamaan lisätietojen saamiseksi message.zip-liitetiedoston, joka sisältää kopion viruksesta. Virus etsii käyttäjän kiintolevyltä sähköpostiosoitteita ja massapostittuu niihin.

- Muuten virus ei aiheuta tuhoa, mutta se ruuhkauttaa sähköpostipalvelimet. Tällaisten virusten leviäminen levittää myös sähköpostiosoitteita roskapostien tekijöille, mikä aiheuttaa pitempiaikaisia ongelmia, huomauttaa tietoturva-asiantuntija Tuomo Liimatainen Oy SurFin Ab:sta.

Mimail-madon sisältävän sähköpostin lähettäjäksi naamioidaan verkon ylläpitäjä. Lisäksi virus voi huijata domain-nimen tulevaksi yrityksen osoitteesta.

Ensimmäiset havainnot viruksesta tehtiin Yhdysvalloissa viime viikon perjantaina. Virustorjuntayritys Sophos arvioi, että viruksesta tulee yksi tämän vuoden levinneimmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.