Miltä tuntuvat löylyt maailman ainoassa maailmanpyöräsaunassa? MTV Uutiset mukana testaamassa

1:54

Katajanokan maailmanpyörässä on jo melkein vuoden ajan ollut mahdollisuus saunoa. Kyllä – saunoa! Skysaunaa voi kutsua myös suomalaisittain eksoottiseksi, sillä se on ainoa maailmanpyörään rakennettu sauna maailmassa.

Löylyn sihistessä kiukaalla saunoja voi ihailla Kauppatoria, Suomenlinnan laivoja, Presidentinlinnaa, Tuomiokirkkoa ja Uspenskin katedraalia –  ja jopa 40 metrin korkeudesta.

Kaverukset Jenna Leinonen ja Eetu Leikas viettävät vapaapäiväänsä Skysaunassa Helsingissä. Sää on pilvinen ja hieman tuulinen, mutta se ei tunnu saunomista haittaavan. Välillä pulahdetaan maailmanpyörän lähistöllä sijaitsevaan porealtaaseen.

– Ensimmäistä kertaa täällä ja hyvällä fiiliksellä, kaksikko huikkaa nauraen.

Viime heinäkuussa maailmanpyörään avattu Skysauna on saanut SkyWheelin apulaispäällikön Milla Pakarisen mukaan hyvän vastaanoton.

– Tämä on kuitenkin niin mieleenpainuva ja hauska kokemus, Pakarinen kehuu.

Pakarisen mukaan tyypillisimpiä Skysaunan käyttäjiä ovat polttariporukat ja firmojen virkistyspäivää viettävät asiakkaat. Myös pieniä kaveriporukoita käy silloin tällöin. Vaikka saunominen ei ole säästä kiinni, kesällä asiakkaita on enemmän kuin talvella. Asiakkaista suurin osa on suomalaisia, sillä ulkomaalaisille kokemus saattaa olla vähän liiankin eksoottinen.

– Toivotaan tietenkin, että ulkomaalaiset turistitkin innostuisivat käyttämään tätä. Moni on ollut ihmeissään kuullessaan saunomisen mahdollisuudesta, Pakarinen sanoo.

Niin suomalaiskansallinen Skysauna ei kuitenkaan ole, että sinne mentäisiin alasti. Saunaan mennään uimapuvussa, kylpytakissa tai pyyhkeeseen kiedottuna.

Kun osa porukasta saunoo, osa voi nauttia merimaisemista porealtaassa. Enimmillään ihmisiä voi olla 15-20, lauteille mahtuu parhaimmillaan 4-5.

Miten sitten ihmiset kommentoivat?

– Wau, onpas mahtavat näkymät ja erilainen kuin mikään muu sauna, Pakarinen kuvaa.

Sauna lämmitetään mukavan miedoksi, mutta löylyä heittämällä kuumuutta voi säädellä. Jos kierrokset sisällä käyvät liian kuumiksi, gondolin yläikkunan saa auki.

Yksi pyrähdys yläilmoissa kestää muutamia minuutteja. Yleensä sauna varataan muutamiksi tunneiksi, jolloin jokainen ehtii kunnolla taivaalle.

Entä mitä Jenna Leinonen ja Eetu Leikas tykkäsivät?

– Hyvät löylyt saatiin, ja aivan mahtavat näköalat!

Katso yllä oleva video maailmanpyörästä. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja