Mainos

Miltä näyttää juhannuksen sää?

Tämän hetken ennusteen mukaan epävakainen sää jatkuu juhannukseen asti eli sateita tulee ajoittain. Kovaa hellettä tai erityisen kylmää ei ole näköpiirissä.

Vaihteleva säätyyppi näyttää jatkuvan juhannukseen asti. Tarkkaa ennustetta juhannukselle on kuitenkin vielä mahdoton tehdä. Joitain säätyyppejä pystytään kuitenkaan sulkemaan pois.

– Olemme matalapaineiden reitillä, jolloin säätä ei pysty ennustamaan tarkasti kuin parin vuorokauden päähän. Näyttää kuitenkin siltä, että mitään pitkää poutaista hellejaksoa tai erityisen kylmää jaksoa ei ole näkyvissä, toteaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Matalapaineet kulkevat siis juhannusviikollakin Suomen yli. Se tarkoittaa kesäisen vaihtelevaa säätä ja melko keskimääräistä juhannusta sään osalta. Sateiden paikkaa tai ajoitusta ei kuitenkaan vielä voi ennustaa.

– Välillä sataa, mutta välissä voi olla myös poutaisia ja aurinkoisia päiviä. Todennäköisestä on, että juhannuksen aikaan ainakin jonakin päivänä sataa. Hellekin on mahdollista Lapin eteläpuolella, jos aurinko pääsee kunnolla paistamaan, sanoo Aleksi Jokela.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan juhannusaaton päivän ylimmät lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa keskimäärin 19-21 asteessa, pohjoisessa 15-19 asteessa.

Joko juhannusaattoon tai -pyhään sattuu hellesäätä keskimäärin kerran neljässä, rannikoilla keskimäärin kerran viidessä ja Lapissa keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa.

Juhannuksen tienoilla sadekuurojen todennäköisyys on jo yhtä suuri kuin heinäkuussa, joten juhannuksena esiintyy melko usein voimakkaita kuurosateita. Tilastojen mukaan kuitenkin keskimäärin joka toinen tai joka kolmas juhannus on poutainen ja myös aurinkoinen.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, viikon sää, paikkakuntakohtaiset ennusteet ja merisää.

Katso videolta tämän hetken ennuste juhannuksen säästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.