Mainos

Milosevicin oikeudenkäyntiä lykättiin taas

YK:n sotarikostuomioistuin on jälleen lykännyt Jugoslavian entisen presidentin Slobodan Milosevicin oikeudenkäyntiä.

Jugoslavian entisen presidentin Slobodan Milosevicin terveydentila johti jälleen tänään oikeudenkäynnin lykkääntymiseen. Milosevic, 62, kärsii korkeasta verenpaineesta.

Oikeudenkäynnin jatkumisen ajankohdasta ei heti ollut tietoa. Milosevicin piti aloittaa oma puolustuksensa avauspuheenvuorolla YK:n sotarikostuomioistuimessa Haagissa. Milosevicin avauspuheenvuorolle on annettu neljä tuntia aikaa, minkä jälkeen hän luultavasti esittelee ensimmäisen todistajansa. Milosevic on vaatinut todistajiksi muun muassa Britannian pääministeriä Tony Blairia, Saksan liitokansleria Gerhard Schröderiä ja Yhdysvaltain entistä presidenttiä Bill Clintonia.

Milosevic on antanut tuomioistuimelle luettelon yli 1600 todistajasta, joiden kaikkien kuuleminen ei ole mahdollista 150 oikeudenkäyntipäivän aikana. Syyttäjä kutsui samassa ajassa 295 todistajaa. Lähes kaksi vuotta kestänyt oikeudenkäynti on ollut keskeytyksissä helmikuusta, jolloin syyttäjät esittivät loppupuheenvuoronsa. Milosevicin puolustusosuutta on lykätty monta kertaa hänen terveytensä takia.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.