Mainos

Milosevicin oikeudenkäynti alkoi

Jugoslavian entisen presidentin Slobodan Milosevicin vastainen oikeudenkäynti on alkanut. Häntä syytetään sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Jugoslavian entisen presidentin Slobodan Milosevicin vastainen oikeudenkäynti on alkanut Haagissa.

Syyttäjä Carla del Ponte aloitti istunnon kertaamalla Milosevicin syytteet. - Milosevic on syyllistynyt pahimpiin mahdollisiin rikoksiin ihmisyyttä vastaan, hän totesi.

Milosevic itse kuunteli syytteitä välinpitämättömänä. Hän joutuu oikeudessa vastaamaan kaikkiin häntä vastaan nostettuihin syytteisiin. Häntä syytetään muun muassa Bosniassa, Kroatiassa ja Kosovossa viime vuosikymmenellä käydyissä sodissa tehdyistä sotarikoksista ja ihmisyyttä vastaan tehdyistä rikoksista.

Oikeudenkäynnin odotetaan kestävän jopa yli kaksi vuotta. Mikäli Milosevic todetaan syylliseksi ja tuomitaan yhdestäkin syytekohdasta, hän viettänee lopun elämäänsä vankilassa. Milosevic on vakuuttanut syyttömyyttään ja hän on myös kieltäytynyt tunnustamasta Haagin sotarikostuomioistuimen laillisuutta.

Tänään alkanut oikeudenkäynti on tärkein sotarikosoikeudenkäynti sitten Nürnbergin oikeudenkäynnin, jossa tuomittiin natsi-Saksan johtajia.

(MTV3-Reuters)

(Kymmenen uutiset 12.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.