Mainos

Milosevicilla ratkaisun hetket

Serbian oppositiojohtaja Vuk Draskovic kehotti myöhään tänään tiistaina kannattajiaan tukkimaan Belgradin keskustan autoillaan keskiviikkona. Hän puhui noin 40 000 mielenosoittajalle, jotka olivat kokoontuneet Tasavalta-aukiolle mellakkapoliisin vartioidessa tilannetta. Sadat mellakkapoliisit seurasivat mielenosoitusta linja-autoista, eivätkä puuttuneet tilanteeseen.

Serbian mielenosoitukset ovat jatkuneet viranomaisten kielloista huolimatta, mutta tarkkailijat arvioivat tänään, että presidentti Slobodan Milosevicin on pian pakko ryhtyä toimiin mielenosoittajia vastaan.

Seitsemän viikkoa jatkuneet mielenosoitukset alkoivat, koska Serbian viranomaiset kumosivat vaalitulokset opposition voittamissa kunnissa.

Opposition liittoutuma, Zajedno, jatkoi mielenosoituksia tänään. Sen sijaan opiskelijat, jotka ovat olleet laajoin joukoin mukana mielenosoituksissa, kertoivat siirtävänsä seuraavan mielenosoituksen huomiseksi joulupyhän takia.

-Milosevic ei voi sietää rajattomiin määräystensä uhmaamista, arvioi eräs läntinen diplomaatti.
-Hänen arvovaltansa on murentumassa kaiken aikaa armeijan, poliisin ja hänen oman sosialistisen puolueensa piirissä ja jopa politiikasta piittaamattoman väestön keskuudessa. Lännessä hänen arvovaltansa on lähes mennyttä. Hänen täytyy pysäyttää tällainen kehitys tavalla tai toisella.

Tarkkailijoiden mukaan Milosevic ei ole yrittänyt mielenosoitusten tukahduttamista, koska hän on epävarma jopa valtansa vahvimman tukipilarin, salaisen poliisin, tuesta.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.