Mainos

Milosevicia vaadittiin eroamaan

Serbian ortodoksinen kirkko ja joukko huomattavia Kosovon serbipoliitikkoja vaati tänään Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin eroa. Milosevic on suurin syyllinen Kosovon serbien kärsimyksiin ja on pääasiallisesti vastuussa rikkomuksista Kosovon albaaneja vastaan, sanoivat serbialaiset piispat ja Serbian vastarintaliikkeen johtaja Momcilo Trajkovic tänään.

Kosovon serbien hengellinen johtaja piispa Artemije sanoi lehdistötilaisuudessaan, että Milosevicin epädemokraattinen hallitus on syyllinen Kosovon albaanien kärsimyksiin. Samoin Milosevic on vastuussa serbien näinä päivinä kokemista kärsimyksistä, hän sanoi. Trajkovic sanoi, että jokainen maailman maa puolustautuu separatismia vastaan. Mutta väkivalta ei vain ääriaineksia vaan myös albaanisiviilejä vastaan on repinyt suuren haavan ja synnyttänyt koston vaatimuksia. Jos Milosevic ei eroa ja anna tilaa demokraattiselle hallitukselle, Kosovo tuskin pysyy osana Serbiaa, hän sanoi.

Kirkon edustajat, Trajkovic ja patriarkka Pavle, arvostelivat myös serbien kehnoa suojelua Kosovossa. Julmuuksiin syyllistyneet serbit ovat jo kauan sitten lähteneet Kosovosta, ja sinne jääneistä tehdään nyt syyllisiä. Kostotoimet serbejä vastaan ovat kansainvälisen yhteisön tiedossa, saman yhteisön, joka vaati YK:n päätöslauselmassa demokraattista, monikansallista Kosovoa, he sanoivat.

Kirkonmiehet ja serbiyhteisön edustajat olivat kokoontuneet viettämään Kosovo Poljen taistelun 610-vuotispäivää. Vuonna 1389 käydyssä taistelussa turkkilaiset kukistivat serbit ja kummankin osapuolen johtajat saivat surmansa. Yleisöä oli paikalla vain satakunta henkeä. Kymmenen vuotta sitten silloinen Serbian presidentti Slobodan Milosevic keräsi taistelun vuosipäivänä noin miljoona kuulijaa vaatiessaan Kosovon albaanien itsehallinnon kumoamista.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.