Mainos

Milosevic vahvistaa joukkojaan Montenegrossa

NATO-lähteiden mukaan Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic vahvistaa sotilasjoukkoja Jugoslavian liittovaltioon kuuluvassa Montenegrossa.

NATO:n komentaja Wesley Clark sanoi eilen, että tarkkailijat ovat nähneet todisteita joukkojen vahvistamisesta alueella. Clarkin mukaan Milosevic on lisännyt Montenegron serbijohtaja Momir Bulatovicin valtaa. Bulatovic tunnetaan Montenegron presidentin Milo Djukanovicin poliittisena vihollisena.

-Näyttää siltä, että Montenegro säilyy tulenarkana alueena. Uskon, että Milosevic laskeskelee kuinka hän voisi parhaiten lisätä valtaansa alueella, sanoo Clark. Hän ei kuitenkaan halunnut kertoa sotilasliiton suhtautumisesta Milosevicin suunnitelmiin.

Aiemmin päivällä Clark kertoi Yhdysvaltain senaatille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että Slobodan Milosevic pitää Jugoslaviaa edelleen tiukassa otteessaan. Oppositio on Clarkin mukaan heikko, vaikka Milosevicin vastaiset mielenilmaukset ovat lisääntyneet. Viimeksi eilen sadat eläkeläiset vaativat presidentin eroa Belgradin kaduilla.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.