Mainos

Milosevic syyttää kansainvälistä yhteisöä sodista

Slobodan Milosevic Haagissa

Milosevic aloitti tänään puolustuspuheenvuoronsa oikeudenkäynnissä, jossa häntä syytetään yhteensä yli 60 Jugoslavian hajoamissotien aikaisesta vakavasta rikoksesta.

Entisen Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin mielestä kansainvälinen yhteisö on syypää Jugoslavian hajoamiseen johtaneisiin sotiin 1990-luvulla.

Häntä itseään vastaan nostetut sotarikossyytteet ovat sen sijaan "häikäilemättömiä valheita", Milosevic sanoi tänään puolustuspuheenvuoronsa aluksi oikeudenistunnossa Haagissa.

- Kansainvälinen yhteisö toimi...päätekijänä Jugoslavian tuhoamisessa, hän sanoi.

Syyttäjä vaati YK:n erikoistuomioistuimessa Milosevicille rangaistusta kansanmurhasta, rikoksista ihmisyyttä vastaan ja muista sotarikoksista. Syytteet, joita on yhteensä 66, liittyvät hänen osuuteensa Kroatian ja Bosnian sodissa 1990-luvun alkupuoliskolla ja Kosovon maakunnan väkivaltaisuuksiin vuosikymmenen lopussa.

Haagin oikeudenkäyntiä on jouduttu lykkäämään useaan otteeseen 63-vuotiaan Milosevicin huonon terveydentilan takia. Alkuvuodesta 2002 alkanut sotarikosoikeudenkäynti on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2005 lokakuuhun mennessä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.