Milosevic saapui Haagiin

Jugoslavian entinen presidentti lennätettiin Haagiin brittiläisellä sotilaskoneella. Jugoslavia luovutti Milosevicin eilisiltana.

Jugoslavian luovuttama entinen presidentti Slobodan Milosevic on saapunut Haagiin vastaamaan syytteisiin sotarikoksista. Haagin kansainvälisen sotarikostuomioistuimen edustajan mukaan Milosevicia kuljettanut brittiläinen sotilaskone laskeutui Haagiin noin kahdelta yöllä Suomen aikaa. Milosevic kuljetettiin lentokentältä tuomioistuimen vankilaan Haagin ulkopuolelle.

Syytteet sotarikoksista Kosovossa

Milosevic asetettiin syytteeseen Haagissa kaksi vuotta sitten. Jugoslavian entistä presidenttiä syytetään siviilien murhaamisesta ja karkottamisesta Kosovossa. Milosevic oli vallassa, kun Jugoslavian mureneminen alkoi kymmenen vuotta sitten ja häntä vastaan voitaisiin nostaa syytteitä myös Bosnian sodan aikaisista tapahtumista. Toistaiseksi syytteet on kuitenkin nostettu vain kahden vuoden takaisista tapahtumista.

Luovutuspäätös illalla

Milosevicin luovuttamisesta päätettiin eilisiltana. Aiemmin päivällä Jugoslavian perustuslakituomioistuin yritti mutkistaa ex-presidentin luovuttamista jäädyttämällä lain, jonka nojalla luovutus voisi tapahtua. Jugoslavian nykyhallitus ei kuitenkaan hyväksynyt tuomioistuimen tekoa ja päätti hätäkokouksessaan sivuuttaa sen tekemän ratkaisun.
(MTV3-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat