Mainos

Milosevic myönsi opposition voiton Nisissä

Serbian presidentti Slobodan Milosevic on myöntänyt opposition marraskuisen kunnallisvaalivoiton Serbian toiseksi suurimmassa kaupungissa Nisissä. Nis oli yksi 15 kaupungista, joiden vaalituloksen Milosevicin sosialistinen puolue kumosi opposition voitettua vaalit. Serbian televisio kertoi tänään keskiviikkona, että Zajedno-oppositio sai Nisin valtuustoon 37 edustajaa, sosialistinen puolue 32 ja äärikansallinen Serbian radikaalipuolue yhden paikan.

Serbian hallitus hyväksyi vaalin tuloksen oikeusministeriön selvitettyä asiaa sen jälkeen kun Milosevic oli tavannut Nisin mielenosoittajia. Serbian hallitus vaati Nisin vaalilautakuntaa perumaan päätöksensä, jonka mukaan Nisin vaalit uusittaisiin osittain.

Zajedno sanoo saaneensa Nisin valtuustoon 41 edustajaa, ei 37 kuten hallituksen selvitys toteaa.

Oppositio aikoo jatkaa mielenosoituksia kunnes Serbian johto myöntää kaikki marraskuun vaalien tulokset. Serbia myönsi jo viime viikolla, että oppositio oli voittanut yhdeksällä Belgradin alueella ja kolmessa kaupungissa. Tuolloisen hallituksen kirjeen mukaan Nisin tilannetta piti vielä selvittää.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on kehottanut Serbian hallitusta tunnustamaan voiton paitsi yhdeksällä Belgradin alueella myös 13 muussa kaupungissa.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.