Mainos

Milosevic jälleen oikeuden eteen Haagissa

Jugoslavian entinen presidentti Slobodan Milosevic astuu tänään jälleen kansainvälisen sotarikostuomioistuimen eteen vastaamaan ihmisoikeusrikoksia koskeviin syytteisiin Haagissa. Istunnosta odotetaan lyhyttä, sillä oikeussalissa on tarkoitus keskustella lähinnä käsittelyaikatauluista ja prosessin etenemisestä.

Milosevicilta kuitenkin tiedustellaan, tunnustaako hän tällä kertaa tuomioistuimen lainvoiman. Milosevic on ilmoittanut pitävänsä YK:n elintä laittomana.

Milosevicin avustajien mukaan entinen presidentti ilmaantuu oikeuteen yksinään. Milosevic on toistuvasti kieltäytynyt hankkimasta itselleen asianajajaa ja hän puolustanee loppuun saakka itse itseään.

Belgradilaisten tukijoiden mukaan Milosevic on hyvällä tuulella ja pohdiskelee tulevaisuuttaan rauhallisin mielin. Milosevicin kerrotaan viettävän sellissään runsaasti aikaa lukemalla ja pelailemalla korttia vankikavereidensa kanssa.

Milosevic on syytteessä sotarikoksista ja rikoksista ihmiskuntaa vastaan oikeudenkäynnissä, joka koskee Kosovon albaanivainoja vuosina 1998-99. Hänet vangittiin Serbiassa kesäkuun lopussa ja toimitettiin Haagiin odottamaan pitkäksi prosessiksi ennustettua oikeudenkäyntiä.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.