Mainos

Milosevic aloitti avauspuheenvuoronsa Haagissa

Jugoslavian entinen presidentti Milosevic on aloittanut puolustuksensa Haagin sotarikostuomioistuimessa.

Jugoslavian entinen presidentti Slobodan Milosevic aloitti tänään avauspuheenvuoronsa oikeudenkäynnissä, jossa häntä syytetään sotarikoksista kansainvälisessä sotarikostuomioistuimessa Hollannin Haagissa.

Milosevic halusi toistaa jo eilen käsityksensä tuomioistuimen laittomuudesta ja puolueellisuudesta. Tänään hän varsinaisesti aloitti puolustuksensa. Milosevic aloitti sanomalla, että hänen mielestään Serbian puolustautuminen sotilasliitto Naton hyökkäystä vastaan Kosovon sodan yhteydessä vuonna 1999 oli "sankarillista". Hän myös esitti oikeudessa videon, joka kyseenalaisti väitetyn albaanien joukkomurhan Racakissa tammikuussa 1999. Videossa epäiltiin, että kuolleet eivät olleet siviilejä.

"Valheiden meri"

-Tämä on vain totuuden atomi valheiden meressä, Milosevic sanoi videon esittämisen jälkeen. Hänen mielestään muun muassa kansainvälistä mediaa käytetään sodankäynnissä Serbiaa vastaan, ja länsimaat ovat tekaisseet väitteet joukkomurhista ja etnisistä puhdistuksista entisen Jugoslavian alueella.

Milosevic myös muistutti, että sadattuhannet albaanit pakenivat Kosovosta Naton aloitettua pommituksensa. Naton mukaan he pakenivat serbijoukkoja. Milosevicin mielestä Naton pommitukset rikkoivat kansainvälistä lakia.

Syyttäjät esittelivät Milosevicia vastaan nostetut syytteet historiallisen oikeudenkäynnin alkajaisiksi tiistaina ja kesiviikkona. Milosevicia vastaan on nostettu 66 eri syytettä Kroatian, Bosnia-Hertsegovinan ja Kosovon sotien aikaisista tapahtumista. Joukossa on sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan. Milosevicin oikeudenkäynnin odotetaan kestävän ainakin kaksi vuotta. Hän voi saada enimmillään elinkautisen vankeusrangaistuksen.

(MTV3-STT)

Professori Bengt Broms uskoo Milosevicin saavan oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin kansainvälisestä painostuksesta huolimatta.

(Huomenta Suomi 14.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.