Mainos

Millenniumia myydään perinteisesti

Suomen matkailuyrittäjät luottavat perinteisiin aseisiin kaupatessaan millennium-matkoja ulkomaalaisille. Luvassa on luontoelämyksiä, poroja, safareita, Lapin kasteita ja revontulia höystettynä erilaisilla ohjelmilla. Suomen epäviralliseksi millennium-keskukseksi on julistautunut Rovaniemi, jonka hotellit ja ohjelmantarjoajat ovat suunnitelleet yhteistä vuosituhannenvaihdetta jo neljä vuotta.

-Millennium-paketissamme on perinteisten ohjelmien lisäksi uudenvuoden vastaanotto Ounasvaaralla. Siellä on yli 200 esiintyjää, ilotulitusta, ravintoloita, ennustusta eli kaikkea uuteenvuoteen liittyvää, mutta moninkertaisessa mitassa, toimitusjohtaja Rauni Salo Ounasvaaran Pirtit Oy:stä sanoo. Rovaniemen majoitusliikkeisiin mahtuu noin 1500 matkailijaa. Millennium-kysyntä on ollut kovaa, ja paikkoja on varattu innokkaasti. Hotellista ja ohjelman sisällöstä riippuen neljä päivää Rovaniemellä maksaa vuodenvaihteessa noin kymmenen tuhatta markkaa. Hinta ei sisällä matkoja Rovaniemelle.
-Riskejähän tässä on, kuten aina yrittämisessä. Nyt on kuitenkin jo niin paljon varauksia, että kyllä tässä plussan puolelle jäädään, Salo lupaa.

Sampo tutustuttaa jäähän

Lapin taikaa lupaa myös Saariselkä. Myyntisihteeri Riekkohotelleista kertoo, että asiakkaille tarjotaan suopunginheittoa, talviajokursseja ja kaikkea siltä väliltä. Vuodenvaihde huipentuu Saariselän majoitusliikkeiden yhteiseen satutuokioon metsässä ja sen jälkeen mittavaan ilotulitukseen.

-Varauksia on tehty paljon kaikkialta maailmasta. Saariselkä on erityisesti japanilaisten suosiossa revontulien vuoksi, Anne Viik toteaa. Kemiläisten ylpeys, jäänmurtaja Sampo, on viimeistä paikkaa myöten täynnä vuodenvaihteessa. Yöristeilylle on tulossa muun muassa italialaisia, kreikkalaisia ja saksalaisia. He ovat varanneet matkansa jo vuosi sitten.
-Jää on se, mikä viehättää ulkomaalaisia. He eivät ole tottuneet siihen, että jään päällä kävellään ja sen seassa uidaan. Vuodenvaihteessa luvassa on myös tinanvalantaa ja valoshow yhdessä Kemin lumilinnan kanssa, Sammon myyntisihteeri Maija-Liisa Helistö kertoo.

Ilotulitusta luolastossa

Savonlinnassa juhlitaan uutenavuotena teemalla Vuosituhannen vaihde idän ja lännen rajalla. Projektista vastaavat Joensuun yliopiston täydennyskoulutuskeskus ja paikalliset yrittäjät. Yrittäjä Eija Myllys arvelee, että Savonlinnan alueen hotellit ja mökkikylät ovat jo pitkälti myytyjä. Ulkomaalaisia on tulossa karkeasti arvioiden ainakin tuhatkunta.
-Tätä on kaupattu niin Keski-Eurooppaan kuin Venäjälle. Varsinkin venäläisille uusi vuosi on suuri juhla, ja he ovat viettäneet sitä Savonlinnassa aiemminkin, Myllys kertoo.

Muhkea juhlaprojekti tarjoaa muun muassa tanssit oheisohjelmineen Retretin luolastossa. Siellä erikoisuutena on luolaston sisällä järjestettävä ilotulitus. Uudenvuoden päivänä pyörähdellään operettitanssiaisissa Olavinlinnassa. Helsingin kaupungin matkailutoimisto on päättänyt jättää uudenvuoden markkinoinnin vähemmälle ja keskittyä kulttuurikaupungin viestin viemiseen.
-Ilman muuta kerromme normaalissa markkinoinnissamme niistä uudenvuoden tapahtumista, jotka meillä on tiedossa. Emme ole kuitenkaan erikseen lähteneet markkinoimaan ulkomaille vuodenvaihdetta, markkinointisihteeri Leena Virtala-Pulkkinen Helsingin kaupungin matkailutoimistosta kertoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.