Mainos

Millennium ja veronpalautukset vilkastuttavat joulukauppaa

Kaupat odottavat tänä vuonna vilkasta joulumyyntiä. Joulukauppa rysähtää käyntiin marraskuun viimeisenä viikonloppuna, ja sesonkia kestää yli kolme viikkoa. Tänä jouluna kaupat ovat auki neljänä sunnuntaina ennen joulua. Ensimmäisen kerran ne ovat auki 28. marraskuuta. Millenniumin ja veronpalautusten uskotaan vilkastuttavan tämänvuotista joulukauppaa.

Vaatekauppaa

Kaupan keskusliiton mukaan kuluttajilla on noin neljä prosenttia enemmän rahaa käytössään kuin viime vuoden joulukaupassa. Veronpalautukset tulevat tänä vuonna jo 3. joulukuuta, minkä uskotaan vilkastuttavan kauppaa. Kaupan keskusliiton toimitusjohtajan Guy Wiresin mukaan veronpalautukset tuovat suomalaisten pankkitileille yli viisi miljardia markkaa. Wires arvioi, että millennium lisää joulukaupan myyntiä kymmenien miljoonien markkojen edestä. Hän uskoo millenniumin vilkastuttavan myös joulun jälkeen alkavia alennusmyyntejä.

Millenniumina suomalaisten uskotaan ostavan normaalia enemmän kameroita ja filmiä, matkoja, kalliimpia ja laadukkaampia elintarvikkeita, juhlavaatteita, ilotulitteita sekä erityisiä millennium-lahjatuotteita. Wires uskoo, että ihmiset ostavat tänä jouluna kalliimpia ja laadukkaampia tavaroita kuin aiempina vuosina.

Levyt ja kirjat joulun hittejä

Helsingin joulukatu avataan 28. marraskuuta. Yrittäjien yhteisen joulunvieton aloittaa joulupukki, joka saapuu höyryjunalla Helsingin rautatieasemalle. Sieltä joulukulkue lähtee liikkeelle. Sokos-tavaratalot aloittavat joulukaupan jo ensi viikonloppuna. Helsingin Sokoksen johtajan Pekka Sääskilahden mukaan joulun hittejä ovat levyt sekä joulumyyntiin parhaaksi ehtineet Finlandia-palkintokirjat. Hän uskoo, että millenniumin vuoksi myös laadukkaiden juhlatavaroiden myynti on aiempaa vilkkaampaa.

Stockmannin joulumyynti ympäri maan on alkanut jo 22. lokakuuta. Helsingin liikkeessä joulumyynti on ollut hieman vilkkaampaa kuin vuosi sitten. Myynnissä on lähinnä perinteisiä joulutuotteita. Lasten suosikkeja tänä vuonna ovat Teletapit ja Nalle Puh- tuotteet.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.