Mainos

Millaista draamaa Ranskan presidenttipari alkaa vetää Twitterissä?

Ranska saa maansa johtoon kaksikon, joka myllertää politiikan, median ja yksityiselämän rajoja – ainakin suomalaisesta näkökulmasta katsottuna.

Tilannetta sähköistää uuden presidentin François Hollanden naisystävä Valérie Trierweiler, joka on maassa tunnettu politiikan toimittaja.

Trierweiler on korostanut olevansa yhä journalisti, ja että siirtyminen tarkkailijan roolista tarkkailtavaksi ei ole ollut helppoa.

Vogue-lehti kertoo, kuinka vuonna 2005 alkaneen Trierweilerin ja Hollanden välisen suhteen paljastuminen johti aikoinaan Trierweilerin siirtämiseen syrjään sosialistista puoluetta koskevasta uutisoinnista.

Paris Match -lehden päätoimittaja oli saanut tiedon suhteesta Trierweilerin mieheltä, joka työskenteli samassa toimituksessa.

Hollanden presidenttikampanjan myötä Trierweiler oli siirretty kirjallisuuskriitikoksi. Vaalien alla hän kuitenkin veti poliittista talk show -ohjelmaa, sillä poikkeuksella, ettei hän haastattelisi Hollandea.

Draamaa Twitterissä

Trierweiler ei ole epäröinyt avata suutaan halutessaan ottaa kantaa tai koettuaan vääryyttä.

Hän suuttui, kun hänen oma lehtensä julkaisi kansijutun, jossa häntä kuvailtiin presidenttikandidaatin "onnenkaluksi". Hänen myös kerrotaan vaatineen sähköpostitse radiotoimittajalta korjausta väitteeseen siitä, että Hollande värjäisi hiuksiaan.

Sopassa on ollut myös Serge Raffyn kirjoittama elämäkerta Hollandesta, joka sisälsi Trierweilerin mukaan useita virheitä.

Niin Trierweiler kuin Hollandekin käyttävät tehokkaasti yhteisöpalvelu Twitteriä sanomansa ajamiseen. Hollandella on Twitterissä nyt runsaat 300 000 seuraajaa, Trierweilerillä noin 36 000.

Nähtäväksi jää, tuleeko myös virallisen presidenttiparin toiminnasta yhtä julkista ja reaaliaikaista draamaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.