Mainos

Milka veti 50 000 litraa maitoa markkinoilta Pohjanmaalla

Meijeriosuuskunta Milka joutui eilen vetämään markkinoilta 50 000 litraa Pedersören pakkaamosta kauppoihin vietyä maitoa. Syynä oli raakamaidossa havaittu epämääräinen haju. Erä on kaksi kolmasosaa pakkaamon päivittäisestä tuotannosta.

Raakamaito oli koottu useilta tuottajilta. Laatukokeissa ei todettu mitään poikkeavaa, ja erän purkitus aloitettiin torstaina. Perjantaina havaittiin kuitenkin haju- ja makuvika, kertoo tuotantopäällikkö Leif Lindell.

-Vian alkuperästä ei ole vielä tietoa. Tuotantoprosessissa ei ole todettu mitään poikkeavaa. Pastörointi on toiminut, joten maito ei ole terveydelle vaarallista, sanoo Lindell. Hän toivoo, että syy selviää maanantaina.

-On tosin myös mahdollista, ettei sitä koskaan saada selville. Raakamaidossa havaitaan Lindellin mukaan vikoja silloin tällöin. Yleensä ne kuitenkin huomataan ennen kuin eri tuottajilta tuleva maito sekoitetaan yhteen.

-Näin suurta erää emme ole joutuneet vetämään pois koko 30-vuotisen urani aikana, Lindell kertoo.

Pedersörestä kuljetetaan maitoa Lappväärtin ja Kokkolan väliselle alueelle. Uutta maitoa kauppoihin saatiin perjantaina käyttämällä juustolan toimintaan varattua raakamaitoa. Markkinoilta vedetty erä on litran purkkeihin pakattua koko-, kevyt- ja prosenttimaitoa sekä rasvatonta maitoa. Purkkien pakkauspäivämäärä oli 6.11. ja parasta ennen päivä 13.11.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.