Mainos

Miljoonien tupakoiden takavarikko Kaakkois-Suomessa

Itäinen tullipiiri on tehnyt jälleen miljoonien savukkeiden takavarikon. Lähes kolme miljoonaa savuketta löytyi kolmessa eri erässä Kotkasta ja Vehkalahdelta. Tullin mukaan tupakat oli välivarastoitu Suomen markkinoille. Tupakan ohella tulli ja poliisi löysivät tehoratsiassaan 700 litraa laitonta viinaa, kaksi anastettua autoa, maastopyöriä, henkilöauton renkaita sekä aseita.

Viranomaiset ovat takavarikoineet Kaakkois-Suomessa yli kolmen miljoonan markan arvosta anastettua omaisuutta sekä salakuljetettua tupakkaa ja alkoholia. Tullin ja Poliisin ratsioissa löytyneiden salakuljetettujen savukkeiden arvo on pelkästään vajaat kolme miljoonaa markkaa. Rikoksiin epäiltyinä on tutkimusten yhteydessä vangittu kaksi suomalaista ja kaksi venäläistä miestä. Kaikki vangitut ovat rikoskomisario Keijo Kolsin mukaan Suomen ja Venäjän poliiseille entuudestaan tuttuja puuhistaan salakuljetetun viinan ja tupakan parissa.

Itäisen tullipiirin Haminan ja Kotkan tullirikostorjuntaryhmän ja kaupunkien poliisien ratsioissa jäi viranomaisten haltuun mm. vajaa kolme miljoonaa savuketta ja 700 litraa pirtua. Huhtikuun lopussa tehdyissä iskuissa löytyi lisäksi 11 Virolahdelta anastettua maastopyörää, Kotkasta anastettu pakettiauto, Lappeenrannasta anastettu henkilöauto sekä autonrenkaita.

Yhteistyö välttämätöntä

Käteistä rahaa viranomaiset takavarikoivat 26000 markkaa. Lisäksi löytyi kaksi asetta; sotilaskivääri ja pistooli, joita ei Suomessa ole ilmoitettu anastetuiksi. Tavarat löytyivät Vehkalahdella Uudessa-Summassa sijaitsevasta liikerakennuksesta ja Kotkassa Kyminlinnassa olevasta liikerakennuksesta. Kolmessa eri erässä salakuljetetut savukkeet ovat kaikki LM-merkkisiä. Lappeenrannasta anastettu Fiat henkilöauto on uusi ja arvoltaan noin 70000 markkaa. Poliisi ja tulli ovat tiivistäneet yhteistyötä Itäisen tullipiirin alueella. Viranomaiset tekevät yhdessä sekä tukimusta että valvontaa. Kolsin mukaan yhteistyö onkin ainoa keino selviytyä organisoidusta, kansainvälisin yhteyksin toimivasta rikollisuudesta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.