Mainos

Miljoonien arvosta huumeita jäi Suomen tulleihin

Tulli on paljastanut viime vuoden lopulla ja tänä vuonna rikostapauksia, joissa huomattavia eriä huumaus- ja lääkeaineita on yritetty kuljettaa Venäjälle Suomen kautta.

Suomeen aineita on kuljetettu pääosin Keski-Euroopasta ja Etelä-Amerikasta.

Pääosa takavarikoidusta huumausaineesta on hasista, jota on takavarikoitu 457 kiloa. Takavarikkoon on myös otettu 19 kiloa marihuanaa ja noin kolme kiloa kokaiinia.

Lisäksi Tulli on takavarikoinut yli 40 kilon erän kannabiksen kaltaista synteettistä päihdettä. Aineiden arvo katukaupassa Venäjällä olisi ollut yli kolme miljoonaa euroa.

Kokaiinilasti Etelä-Amerikasta

Kaksi kiloa kokaiinia takavarikoitiin Etelä-Amerikasta tulleesta postiliikenteestä. Muut takavarikot on tehty Keski-Euroopasta Suomeen saapuneesta henkilöautoliikenteestä, pääosin Helsingin ja Vaalimaan rajanylityspaikoilla.

Aineet on löydetty tullitarkastuksien yhteydessä ajoneuvoihin rakennetuista kätköistä.

Rikoksista epäiltyinä on toistaiseksi kuultu 17 henkilöä. Osa Suomessa tutkituista tapauksista on jo käsitelty käräjäoikeuksissa.

Tekijöitä on tuomittu pisimmillään yli seitsemän vuoden mittaisiin vankeusrangaistuksiin. Keskeneräisissä tapauksissa esitutkintojen uskotaan valmistuvan alkutalven aikana.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.