Mainos

Miljoonia Perloksen jälkihoitoon

Perloksen tukitoimista tehdyssä esityksessä on ministeri Pekkarisen mukaan juuri sellaisia kohtia, johon valtion rakennemuutosrahaa on ollut tarkoitus käyttää.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen lupaa Joensuun seudulle merkittävän summan valtion rakennemuutosrahaa Perloksen irtisanomisten jälkihoitoon.

Joensuussa vieraillut Pekkarinen kertoi, että valtioneuvosto päättää huomenna käytännössä koko rakennemuutosrahan jaosta. Summa on noin 28 miljoonaa euroa.

- Joensuun seudulle tulevaa summa en voi vielä tarkasti sanoa, mutta se on varmasti merkittävä. Täältä tehty esitys mahtuu hyvin käytettävissä olevaan rahoitusraamiin, Pekkarinen arvioi.

Joensuun seutu on tehnyt valtioneuvostolle noin 15 miljoonan euron esityksen tukitoimista, joilla helpotetaan Perloksen tulevien irtisanomisten aiheuttamia työllisyysongelmia. Pekkarinen kehui vuolaasti tehtyä esitystä.

- Siinä on juuri sellaisia esityksiä, joihin rakennemuutosrahaa on ollut tarkoitus käyttää, Pekkarinen sanoi.

Valtioneuvosto jakaa rakennemuutosrahaa huomenna Joensuun seudun lisäksi useille muillekin alueille. Pekkarisen mukaan kohteita löytyy Kouvolan ja Lappeenrannan seudulta sekä Varsinais-Suomesta ja Keski-Suomesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.