Mainos

Miljoonaviulun palauttaneelle taksikuskille konsertoitiin

Viulisti Philippe Quint on järjestänyt ilmaiskonsertin kiittääkseen rehellistä taksikuskia, joka palautti taksinsa takapenkille unohtuneen miljoonaviulun.

Grammy-ehdokkuuksiakin haalinut Quint unohti Antonio Stradivarin vuonna 1723 valmistaman "Ex-Kaisewetter"-viulunsa taksin takapenkille noustessaan ajoneuvosta New Yorkin Battery Parkissa toissaviikolla. Huomattuaan vahingon tapahtuneen viulisti pyörtyi omien sanojensa mukaan kauhusta.

Taksikuski Mohamed Khalil löysi 285-vuotiaan Stradivarius-viulun taksiautostaan seuraavana päivänä. Khalil palautti tämän noin neljän miljoonan dollarin arvoisen viulun takaisin käytäjälleen ilman erityisiä vaatimuksia - tietämättä sen todellista arvoa. Quint oli jo ehtinyt käynnistää mittavat etsinnät soittimen löytämiseksi.

Kun Khalil ojensi Stradivarius-viulun Quintille, tämä purskahti itkuun ja putosi polvilleen taksikuskin edessä ja halasi soitintaan.

- Siitä, kun jätin viuluni taksiin ehti kulua vain viisi tai kuusi tuntia siihen, että sain sen takaisin, mutta se tuntui kuudelta vuodelta, Quint kertoi jälkeenpäin.

Rehellisen taksikuskin kunniaksi pidetty konsertti järjestettiin New Jerseyn Newarkin lentokentän ulkopuolelle pystytetyllä lavalla. Quint soitti Khalilille ja tämän kollegoille puolisen tuntia - tosin hieman vähemmän arvokkaalla soittimella. Quint on myös luvannut ilmaiset konserttiliput Khalilille ja tämän vaimolle, kun hän soittaa Stradivariuksella seuraavan kerran New Yorkissa syyskuussa.

Kuuluisia Antonio Stradivarin viuluja ylistetään soittimen kauniin soinnin vuoksi, minkä takia ne ovat myös äärimmäisen arvokkaita. Stradivari valmisti elämänsä aikana noin 1100 viulua, joista arviolta 650 on yhä tallella.

(MTV3-Reuters)

(07.05.)

Lue myös:

(24.04.2008)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.