Mainos

Miljoonavahinko turkulaisen koulun palosta

Osa Pahaniemen Aunelan ala-asteen koulun kattorakenteista ja puolenkymmentä luokkaa kärsivät vahinkoja tulipalossa varhain tänään Turussa. Poliisin mukaan kyseessä on mitä todennäköisimmin tuhopoltto.

-Talon nurkalla ulkoseinällä on voimakkaan palamisen jälkiä, totesi koulumestari Lars Wirén Turun kouluvirastosta.
Palon alkamiskohdassa ei ollut paloherkkää materiaalia.

Koulu muodostuu useasta osarakennuksesta, jotka on yhdistetty toisiinsa katetuin käytävin. Yhden tällaisen osan katto tuhoutui, ja alapuolella olleet luokkahuoneet kärsivät vahinkoja. Kattoa paloi arviolta 300-400 neliötä. Ensimmäinen hätäilmoitus palosta tuli klo 5.35 ja ensimmäinen sammutusyksikkö oli paikalla 5.43. Tuli saatiin hallintaan reilun tunnin kuluessa hätäilmoituksesta.

Savuhajut ja vesivahingot aiheuttavat sen, että 5-6 luokalle on seuraavaksi kahdeksi viikoksi keksittävä toinen opiskelupaikka.
-Tilaa löydetään muutaman kilometrin säteillä olevista muista kouluista, uskoo Lars Wirén. Oppilaat saavat koulun puolesta kyydin sinne, hän lupaa.

Wirén uskoo palon aiheuttaneen useiden satojen tuhansien markkojen vahingot yksin irtaimistolle, jota oli mm. kymmenen tietokonetta, pulpetteja ja kirjallisuutta.
-Tämän päälle tulevat rakennuksen kärsimät vahingot, jotka noussevat nekin useisiin satoihin tuhansiin markkoihin. Yhteen laskettuna tästä syntynee miljoonavahingot, Wirén ynnäsi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.