Mainos

Miljoonavahingot hirsitalovalmistajalle Alajärvellä

Hirsitaloja valmistavan Honkarakenteen Alajärven tehtaat kärsi useiden miljoonien markkojen vahingot tulipalossa. Palo syttyi tehtaan kuivaamo-rimottamorakennuksessa myöhään eilen ja tuhosi kokonaan rimottamon sekä sisällä olleet koneet ja laitteet.

Saman rakennuksen toisessa päässä sijaitsevasta kuivaamosta tuhoutuivat kattorakenteet ja kuivaamon ohjaustekniikka vaurioitui pahoin. Vaurioita kärsinyt kivirakenteinen kuivaamo oli kolmesta tehtaan kuivaamosta suurin. Kuivaamon kaikki kaapit olivat täynnä puutavaraa. Suurin osa siitä saatiin pelastetuksi tulelta.

Palo sai alkunsa rimottamon päästä, jossa ei ole tulisijoja. Tehtaalla tehtiin työtä kolmessa vuorossa, ja rimottamossa olleita koneita oli päivällä käytetty. Siellä oli myös vähän ennen palon syttymistä käyty, mutta mitään poikkeavaa ei silloin havaittu. Poliisi tutkii syttymissyytä. Poliisin kertoman mukaan rimottamossa ei tiettävästi ole liikkunut vieraita henkilöitä, joten tutkinnan kohteina ovatkin koneet ja sähkölaitteet. Myöskään tuhopolton mahdollisuutta ei tässä vaiheessa ole suljettu pois.

Alajärven ja viiden ympäristökunnan, Vimpelin, Lehtimäen, Soinin, Lappajärven ja Kyyjärven, palokunnat saivat tulen melko pian hallintaansa, eikä palo ehtinyt levitä lähistöllä oleviin muihin rakennuksiin. Ensimmäisen ilmoituksen palosta teki valtatietä tehtaan ohi ajanut kuorma-autoilija.

Viivästyksiä toimituksiin?

Honkarakenteen tuotantojohtaja Jukka Markkanen arvelee palon haittaavan tuotantoa jonkin verran, vaikka varsinaisia keskeytyksiä ei tuhosta seuraakaan. Karstulan yksikkö pystyy ainakin kuivatuksessa auttamaan Alajärveä.

Tilauskanta on Markkasen mukaan hyvä, ja tulipalo saattaakin jonkin verran viivästyttää toimituksia. -Onneksi kesälomakausi on edessä, jolloin varsinaisessa tuotannossa on supistuksia. Lomien aikana voidaankin paikat laittaa jälleen kuntoon, sanoo Markkanen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.