Mainos

Miljoonat kiinalaiset liikkeellä

Maailman suurin vuosittainen kansanvaellus on alkanut Kiinassa, kun ihmiset matkustavat kotiseuduilleen viettämään kevään juhlaa eli kiinalaisen kalenterin mukaista uutta vuotta.

Virallisten ennusteiden mukaan tänä vuonna Kiinassa tehdään noin 1,56 miljardia matkaa uuden vuoden kieppeillä. Beijing Morning Post -lehti kirjoitti tiistaina, että rautateitse kulkee ennätysmäiset 160 miljoonaa matkustajaa, sadat miljoonat käyttävät busseja, autoja ja perinteisiä kulkuvälineitä, kun taas kuusi miljoonaa lentää määränpäähänsä. Matkustuskausi alkoi maanantaina ja sen odotetaan kestävän 40 päivää yli uuden vuoden juhlan, jota vietetään tänä vuonna 14.-22. helmikuuta.

Kaupunkiväestölle juhla sisältää kolme vapaapäivää - 16.-18. helmikuuta - sekä seuraavan viikonlopun. Lisäksi useat käyttävät vuosilomaansa voidakseen viettää pitemmän ajan sukulaisten ja ystävien luona. Kiinan rautatiet on luvannut lisätä kalustoaan ja lentoyhtiöt aikovat lisätä lentovuoroja tärkeimpien kaupunkien välillä. Myös lippujen varausjärjestelmää on parannettu jonojen välttämiseksi.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.