Mainos

Miljoonat hindut kansoittavat Gangesin rantoja

Arviolta pari miljoonaa hindua kylpi tänään Intian hyisessä Gangesjoessa, uskonnollisen Maha Kumbh Mela -juhlan ensimmäisenä päivänä.

Tungosta Gangesilla

Maailman suurimmaksi kansankokoukseksi nimitettyyn juhlaan odotetaan kymmeniä miljoonia hindupyhiinvaeltajia, jotka uskovat että kylpeminen pyhässä vedessä puhdistaa heidät synneistä. 42 päivää kestävän juhlan aikana pyhiä kylpemispäiviä on kuusi, joista tänään oli ensimmäinen.

Lämpötila Pohjois-Intiassa sijaitsevassa Allahabadissa oli laskenut lähelle nollaa, mutta kylmästä huolimatta ensimmäiset pyhiinvaeltajat kahlasivat vyötäisiään myöten jokeen jo pian puolen yön jälkeen.
-Tästä on tullut perherituaali ja perinne. Tulemme kastautumaan jokaisen Kumbh-juhlan aikana, sanoi 95-vuotias Malti Agarwal, joka oli saapunut Kalkutasta 40 perheenjäsenen kanssa.

Tavallisten miesten, naisten ja lasten joukosta erottuivat hindujen pyhät miehet, sadhut, jotka mumisivat rukouksiaan jooga-asennossa istuen. Monet pitkätukkaiset ja -partaiset pyhät miehet olivat alasti ja heidän vartalonsa oli koristeltu näyttävillä maalauksilla.

Järjestys säilyi

Ganges ja Intia

Järjestäjien mukaan ensimmäinen juhlapäivä sujui tiukkojen turvatoimien ansiosta hyvin. Ihmiset odottivat sopuisasti vuoroaan päästä jokeen eikä järjestyshäiriöitä syntynyt - toisin kuin esimerkiksi 1950-luvulla järjestetyssä Kumbh Melassa, jossa 800 ihmistä tallautui kuoliaaksi ryntäyksessä.

Tämänvuotista juhlaa varten järjestäjät ovat varanneet 2000 hehtaarin leirialueen. Tuhannet poliisit ja sotilaat partioivat alueella metallinpaljastimien ja videokameroiden kera. Tiuhaan asennetuista kovaäänisistä kuulutettiin eksyneitä perheenjäseniä.

Maha Kumbh Mela järjestetään joka 12. vuosi vuorotellen neljässä pyhässä kaupungissa. Allahabadia pidetään juhlapaikoista kaikkein pyhimpänä, koska siellä risteävät pyhät Ganges- ja Yamunajoet.
(STT-AFP-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.