Mainos

Miljoona eurooppalaista saa vuosittain huumehoitoa

Euroopassa saa vuosittain huumehoitoa miljoona ihmistä, arvioi EU:n huumevirasto. Yli puolet heistä saa korvaushoitoa esimerkiksi heroiiniriippuvuuteen.

Viraston mukaan huumehoidon tarjonta on lisääntynyt hyvin paljon 1990-luvun puolivälin jälkeen, jolloin hoitoihin alettiin panostaa. Korvaushoitoa saavien määrä on lähes kymmenkertaistunut 1990-luvun alkupuolen jälkeen.

Hoitoon pääsy ei ole yhtä helppoa kaikkialla Euroopassa. Joissain maissa potilas voi esimerkiksi joutua maksamaan hoidosta.

Myös julkisen talouden säästöt vaikeuttavat paikoin hoitoon pääsyä. Huumeviraston johtaja Wolfgang Götz varoittaa, että leikkaukset aiheuttavat pitkällä aikavälillä kustannuksia, jotka ovat suurempia kuin lyhyen aikavälin säästöt.

Viraston vuosiraportin mukaan muiden aineiden kuin opiaattien käyttäjät hakevat aiempaa useammin hoitoa. Saksassa, Britanniassa ja Hollannissa kannabiksen käyttäjille tarjotaan hoitoa netissä.

Tanskassa, Irlannissa, Italiassa ja Itävallassa kokaiiniriippuvaisille tarjotaan hoitoa sellaisiin aikoihin, ettei se haittaa heidän työntekoaan.

Uusien muuntohuumeiden määrä tuplaantui Euroopassa

Euroopassa havaittiin viime vuonna ennätysmäärä uusia muuntohuumeita. EU:n huumevirasto listasi 24 uutta ainetta, mikä on lähes tuplasti enemmän kuin toissa vuonna.

Kaikki uudet aineet ovat synteettisiä, ja kolmella niistä on lääkinnällisiä vaikutuksia.

Tämän vuoden aikana on alustavasti raportoitu 31:stä uudesta aineesta. Muuntohuumeet ovat vaarallisia, koska niiden vaikutuksia ihmisille ei yleensä ole tutkittu. Niitä kaupataan viljalti internetissä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.