Mainos

Miljoona-asunto meni roimaan alihintaan uusille tuttaville – viidelle syytteet

Hämeenlinnalainen mies lähti poliisin pakeille menetettyään monivaiheisissa kauppa- ja lainajärjestelyissä liki 1,2 miljoonaa euroa vuosina 2008-2010. Se johti suureen kiskontajuttuun, jonka pääkäsittely alkaa Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa maanantaina.

Hämeenlinnalainen tutustui sattumalta yhteen syytetyistä, joka kavereineen houkutteli hänet lainoittamaan auton tuontia Saksasta. Uhrin uskonnollisuutta hyödyntäen tekijät kasvattivat luottamusta ja ehdottivat yhä uusia kauppoja ja luottoja.

Talousrikossyyttäjä Pekka Kemppaisen mukaan uhri sai kahdesta Helsingin-asunnosta alihinnan, esimerkiksi puoli miljoonaa euroa asunnosta, joka vaihtoi pian omistajaa yli miljoonalla. Kaksi asuntoa Tallinnassa tuottivat nolla euroa, samoin 2,5 hehtaarin rantakiinteistö.

Kun Tallinnan asuntojen myöhempi - syyttäjän mukaan nimellinen - omistaja menetti ne ulosotossa, pääsyytetty kiristi häntä korvaamaan menetyksen ja ottamaan 120000 euron lainan.

Syyttäjä vaatii viidelle miehelle tuomiota törkeästä kiskonnasta tai ainakin törkeistä petoksista. Kaksi heistä vastaa toiseenkin kiskontasyytteeseen, joka liittyy alihintaiseen asuntokauppaan Tampereella.

Pankinjohtaja luototti rikollisia bisneksiä

Syyttäjän mukaan lainoja, kauppoja ja rahansiirtoja on tehty bulvaanien nimiin. Se tuo nipun rahanpesu- ja rekisterimerkintäsyytteitä ja nostaa syytettyjen määrän 16:een.

Tuottamuksellisesta rahanpesusta epäillään entistä pankinjohtajaa, joka luototti epäiltyjä rikollisia bisneksiä ja jo aiemmin pääsyytetyn lähipiiriä.

Oikeuskäsittelylle on varattu aikaa 5. joulukuuta asti, sillä kaikki rikokset on kiistetty. Pääsyytetyn asianajajan Henry Salevan mukaan kyse ei ole tahallisista teoista. Hän paheksuu syyteharkinnan pituutta.

– Puolustus on raunioitettu aika totaalisesti, sillä noin vanhoja asioita on vaikea muistaa.

Syyttäjä näkee kohtuulliseksi soveltaa jutussa nykyisiä rahanpesupykäliä. Takavarikoidun Helsingin asunnon saisi tällöin uhri eikä valtio.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.