Mainos

Miljonääri aikoo lähettää kaksi ihmistä Mars-lennolle vuonna 2018

Yhdysvalloissa on julkaistu suunnitelma lähettää kaksi henkilöä Mars-avaruuslennolle, kertoo CNN.

Kyseessä on avaruusjärjestö Paragonin toimitusjohtaja Taber MacCallumin sekä miljonääri Dennis Titon ideoima hanke. Suunnitelma paljastettiin tänään keskiviikkona Washingtonissa.

– Tämä on todellakin mahdollista. Tämä ei ole mitään hullun puhetta, MacCallum totesi tiedotustilaisuudessa.

Avaruuslento Marsiin olisi tarkoitus toteuttaa vuona 2018. Matkaan on tarkoitus lähettää mies sekä nainen. Avaruuslennon on suunniteltu kestävän kaikkiaan 501 päivää. Lennon ei ole kuitenkaan tarkoitus laskeutua Marsin pinnalle. Planeetan pinnalle laskeutuminen tekisi lennosta huomattavasti vaikeamman toteuttaa.

NASA on suunnitellut toteuttavansa ensimmäisen miehitetyn, Marsiin laskeutuvan lennon myöhemmin tämän vuosisadan aikana.

Miljonääri Dennis Tito on perustanut voittoa tavoittelemattoman Inspiraationa Mars-järjestön, jonka on tarkoitus johtaa Mars-avaruuslennon toteuttamista.

Avaruusvierailut ovat jo aiemmin tuttuja Titolle, sillä mies oli ensimmäinen avaruusturisti, joka lensi venäläisraketilla ISS-avaruusasemalle. Tito on työskennellyt myös NASA:n insinöörinä.

Mars-avaruuslennon hinnan on arveltu liikkuvan alle miljardissa. Rahoitusta ei aiota hakea NASA:lta. Hanke on tarkoitus rahoittaa muun muassa sponsorituilla, mediaoikeuksien myynnillä ja rahakeräyksillä.

Ryhmä paljastikin jo saaneensa ensimmäisen lahjoituksensa hankettaan varten.

–Yksi 6-vuotias poika on lähettänyt jo 10 dollaria ja kutsuu tätä hanketta "Minun Apollokseni", suunnitelman esittelytilaisuudessa kerrottiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.