Mainos

Miljardöörin unelma toteutui avaruudessa

Amerikkalaisen miljardöörin lapsuuden suurin haave toteutui, kun Sojuz-alus telakoitui kansainväliselle avaruusasemalle tänään.

Tietokonepelisuunnittelija, Texasista kotoisin oleva 47-vuotias Richard Garriot on kuudes avaruusturisti ja ensimmäinen astronautin jälkeläinen avaruudessa. Hänen isänsä, Owen Garriot, oli aikoinaan astronautti ja napsi muun muassa valokuvia Maasta Yhdysvaltain avaruusasemalta SkyLabista vuonna 1973.

Myös Richardin on määrä kymmenen päivän ajan auttaa Sojuz-aluksen varsinaista miehistöä, amerikkalaista Michael Finckea ja venäläistä Juri Lonchakovia. Hän aikoo isänsä tapaan ottaa Maasta valokuvia.

Richard Garriotin suurin haave lapsuudesta lähtien on ollut avaruusmatkailu. Hän oli täysin murtunut kuullessaan, ettei voi tulla astronautiksi huonon näkönsä vuoksi. Tätä nykyä Richard on osaomistajana Space Adventure -nimisessä yhtiössä, joka järjestää avaruusturisteja venäläismiehistöjen mukaan avaruusasemalle. Vuoden 2001 jälkeen yhtiö on vienyt avaruuteen viisi miljonääriä.

Garriot palaa Maan pinnalle tämän kuun 24. päivänä yhdessä avaruusasemalta palaavien kosmonauttien Oleg Kononenkon ja Sergei Volkovin mukana.

Ihmisen DNA säilötään avaruusasemalle

Sojuz-aluksen mukana avaruuteen lähti myös digitalisoitua tietoa ihmisen perimästä.

Maailman suurimpien ajattelijoiden, urheilijoiden ja muusikoiden DNA säilötään ISS:lle siltä varalta, että Maa tuhoutuu esimerkiksi meteorin iskussa. Kapsulin sisälle pääsee myös otteita ihmiskunnan suurimmista saavutuksista sekä henkilökohtaisia viestejä planeetaltamme.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.