Miliisivahvuutta lisätty Viipurissa

Viipurin miliisin ulkomaalaisyksikkö on saanut lisävoimia turvaaman suomalaisturisteja taskuvarkailta ja ryöstelyiltä. Kauppatorin tienoilla liikkuu useita siviilipukuisia miliisipartiota, ja viikonloppu sujui matkailijoiden kannalta rauhallisesti.

-Varkaat ovat lähteneet miliisin erikoisjoukkojen tieltä ainakin toistaiseksi. Ongelman ratkaiseminen vaatii tietysti pitkäjänteistä toimintaa, sanoo toiminnanjohtaja Galina Pronin Viipuri-keskuksesta.

Suomalaisten matkanjärjestäjien Viipuri-boikotti päättyi lauantaina, ja Viipurissa kävi viikonlopun aikana jo toistakymmentä bussillista suomalaismatkailijoita. Joulukuussa alkanut boikotti on Pronin mukaan osoittautunut miliisin toiminnan kannalta tulokselliseksi: partiota on lisätty ja rikosilmoitusten tekoa pyritty helpottamaan. Ilmoituksen voi tehdä myös torin lähellä sijaitsevassa Viipuri-keskuksessa.

-Meillähän ei ole valtuuksia ottaa rikosilmoituksia vastaan, mutta miliisin erikoisosaston kanssa on sovittu, että saamme tarvittaessa aina viranomaisen paikalle, Pronin kertoi.

Karjalan Liiton pari vuotta sitten perustama Viipuri-keskus järjestää tapahtumia ja toimii suomalaisten tiedotus- ja kulttuurikeskuksena.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat