Mainos

Miliisi esti ydinjätemielenosoituksen Pietarissa

Pietarin satamaan odotettiin tänään saapuvaksi hollantilaista Doggersbank-alusta, jonka lastina on noin tuhat tonnia köyhdytettyä uraania. Ympäristöjärjestö Bellonan mielenosoitus tukahdutettiin.

Pietarin miliisi on keskeyttänyt alkuunsa mielenosoituksen, jonka tarkoituksena oli vastustaa ydinjätekuljetuksia Keski-Euroopasta Venäjälle.

Miliisi ja mielenilmaisun organisoinut ympäristöjärjestö Bellona eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, oliko tapahtumasta ilmoitettu kolmea päivää aikaisemmin, kuten Venäjän laki säätää. Lopulta miliisi raahasi muutaman aktivistin autoonsa.

Pietarin satamaan odotettiin tänään saapuvaksi hollantilaista Doggersbank-alusta, jonka lastina on noin tuhat tonnia köyhdytettyä uraania uraaniheksafluoridimuodossa. Köyhdytetty uraani on ydinjätettä, joka syntyy uraanin väkevöintilaitoksessa sivutuotteena.

Doggersbankin kuljettama ydinjäte on peräisin hollantilaisen Urenco-yhtiön Gronaun tehtaalta. Keskieurooppalaisille yrityksille tulee edullisemmaksi maksaa venäläisille köyhdytetyn uraanin vastaanottamisesta kuin varastoida se itse.

Ympäristöjärjestö Bellonan mukaan Venäjä on ainoa maa maailmassa, joka vastaanottaa uraaniheksafluoridia ulkomailta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.