Mainos

Milanon kenttä taas auki - tuhkapilvi matkalla itään

Tuhkapilven takia suljettuna olleet Milanon lentokentät Italiassa on jälleen avattu liikenteelle. Näin ollen Finnairin kone pääsee lähtemään sinne aikataulun mukaisesti kello 16.05.

Sen sijaan Milanossa kentän avautumista odotellut Finnairin kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle vasta iltaseitsemän jälkeen, kolme ja puoli tuntia aikataulustaan myöhässä.

Islantilaisesta tulivuoresta lähtöisin oleva tuhkapilvi on kiusannut tänään Etelä-Ranskaa, Pohjois-Italiaa ja Pohjois-Portugalia, missä kymmeniä lentoja on peruttu tuhkan takia.

Ranskassa Nizzan kentällä on lykätty parikymmentä lentoa. Nizza on Cannesin lähin kenttä, ja Cannesin elokuvajuhlat alkavat muutaman päivän päästä.

Portugalissa Porton kenttä oli suljettu ainakin iltapäivään Suomen aikaa.

Uusia vaikeuksia saattaa olla luvassa idempänä, sillä ilmatieteen laitos ennustaa tuhkapilven olevan matkalla kohti Kreikkaa.

Espanjassa tilanne helpottanut

Sen sijaan Espanjassa tilanne on eilisestä helpottunut, ja maa on avannut melkein kaikki lentokenttänsä. Auki on jälleen muun muassa Barcelonan kenttä.

Finnairin eilinen lento Helsingistä Barcelonaan pääsi kentän kiinniolon vuoksi matkaan vasta varhain tänä aamuna, 13 tuntia myöhässä. Pääkaupunkiseudulla asuvat matkustajat viettivät yön hotellissa Finnairin laskuun. Paluulento Barcelonasta Helsinkiin viivästyy tunnin.

Finnairista kerrotaan, että muut maat kuin Espanja sulkivat eilen parikymmentä lentokenttää tuhkapilven vuoksi. Satoja lentoja peruttiin, ja arviolta 40 000 ihmistä oli jumissa eri kentillä.

Tuhka pakottaa edelleen Atlantin yli kulkevia lentoja kiertoreiteille. Finnair arvioi lentonsa Helsingistä New Yorkiin myöhästyvän kiertoreitin vuoksi parikymmentä minuuttia. Helsinkiin palaava lento joutuu kiertämään laajemman mutkan, joten se myöhästyy menolentoa enemmän.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.