Miksi Vickanin raskaudesta on syntynyt niin suuri kohu?

Kulttuuripääkaupunki Turku saa tänään Ruotsin kruununprinsessapariskunnan vieraakseen - ja samalla myös Pohjolan seuratuimman odotuksen.

Kuukausien spekuloinnin jälkeen kruununprinsessa Victorian raskausuutinen kiiri maailmalle elokuussa ja ennusti haikaraa saapuvaksi maaliskuussa.

Victorian raskaus on monella tapaa ainutlaatuinen. Synnyttäähän Ruotsin kruununprinsessa ensimmäistä kertaa itse tulevan kruununperillisen, riippumatta lapsen sukupuolesta. Mutta miten kuninkaallinen raskaus oikeastaan poikkeaa tavallisista? Käyvätkö he neuvolakontrolleissa? Tarjotaanko heille paikkaa synnytysvalmennusryhmissä? Entäpä vanhempainvapaa?

Hovin puolelta tietoa ei ole juuri tihkunut, mutta tämä ei ole estänyt maan hovireporttereita jakamasta kansalle sivistyneitä arvauksiaan.

Toimittajia puissa

Victoriasta kirjan kirjoittanut Catarina Hurtig ei usko, että tavallinen Svensson tulee tapaamaan kruununprinsessaparia Suomen äitiysneuvolaa vastaavan MVC:n odotushuoneessa.

- Hovin lääkärit hoitavat kaiken. He eivät mene tavalliselle vastaanotolle, vaan lääkäri ja kätilö tulevat heidän kotiinsa, Hurtig totesi familjeliv.se-sivustolle.

Hovireportterit ovat varsin yksimielisiä ennustaessaan pariskunnasta moderneja vanhempia. Kenties vanhempainvapaa jaetaan puoliksi, ja Danielista tulee myös tiiviisti läsnä oleva isä. Työtehtäviin palaamista helpottanevat myös useat lastenhoitajat.

Synnytyksen saaman mediahuomion mittakaavoja voi vain arvella, sillä pelkästään raskausuutisesta iltapäivälehdet revittelivät parinkymmenen sivun erikoisliitteitä. Victorian syntymisen aikaan toimittajien on kerrottu kytänneen Karoliinisen sairaalan ulkopuolella puissa - nokkelimpien jopa pukeutuneen sairaalavaatteisiin.

Hovin tiedotteen mukaan syksyn aikana kruununprinsessaparin ohjelmaan ei odoteta muutoksia. Monet ennustavat pariskunnan edustavan vielä pitkään.

- Todennäköisesti saamme nähdä Victorian kasvavan suuremmaksi ja suuremmaksi. Kuningatar Silvia hoiti virallista ohjelmaansa aina viime metreille saakka, hovireportteri Roger Lundgren totesi Svenska Dagbladet-lehdelle raskausuutisen tultua julki.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat