Mainos

Miksi sormus ei mennyt sormeen? Yllättikö Katen puku? Asiantuntijat vastaavat kiperiin hääkysymyksiin

Britannian prinssi William on saanut Katensa. Onnellisen näköinen pari poistui vihkitilaisuudesta ja vilkutteli kansalle Buckinhamin palatsin parvekkeelta. Illalla on tiedossa vielä juhlat. Sitä ennen MTV3:n asiantuntijavieraat vastaavat häiden herättämiin kysymyksiin.

Oliko sormus sellainen, mitä odotit?

Kultaseppämestari Mika Tarkkanen pitää WilliaminKatelle antamaa vihkisormusta suurena rakkaudenosoituksena. Tarkkanen näyttää kuitenkin selvästi pettyneeltä.

– Jos ihan rehellisesti sanon, olisin toivonut sormuksen olevan todella näyttävä. Se on yksinkertaisuudessaan rakkauden symboli, mikä on kaikkein tärkeintä.

– Sormus kuvastaa rakkautta suurimmillaan. Toinen iso juttu on se, että kulta on kaivettu Walesin kaivoksesta ja se on harvinaista kultaa - ja tämä asia halutaan tuoda esille sormuksen yksinkertaisuudessa.

Miksi sormus ei mennyt Katen sormeen kivuttomasti?

Moni katsoja jännitti Williamin puolesta, kun tämä laittoi sormuksen tulevan vaimonsa sormeen. Sormuksen paneminen ei onnistunut kuitenkaan aivan ongelmitta, vaan koru jouduttiin lähes survomaan käteen.

– Kyllä tuo on sellainen tilanne, että siinä jännitetään - sekä pujottaja että sormuksen saaja. Kun seisoo pitkään, niin sormet voivat tuossa tilanteessa olla hieman turvoksissa. En usko sormuksen olleen liian pieni, Tarkkanen sanoo.

Lyötyikö erityisiä korutrendejä?

Kultaseppämestari ei ole vielä bongannut häävieraiden joukosta mitään erottuvaa korutrendiä. Hän toivoo kuitenkin, että iltajuhlassa hattujen lennettyä nurkkaan häävieraiden päässä loistaisi tiaroja.

Mikä Katen puvussa yllätti?

Hovin ja etiketin asiantuntija, kirjailija Elina Koivula pitää vihkiseremoniaa onnistuneena. Kömmähdyksiä ei sattunut, ja puvuissakin löytyi mukavia, pieniä yllätyksiä.

– Yllätyin Katen hääpuvun rohkeudesta. Kaula-aukko oli hyvin avoin perinteitä ajatellen. Kate ei myöskään ole yleisesti rohkea pukeutuja.

Ketkä yllättivät hatuillaan?

Koivula oli myös huomannut vieraiden joukossa erikoisia hattuja - esimerkiksi Britannian pääministerin David Cameronin vaimo Samanthalla oli hyvin pieni päähine.

– Hän on tunnettu siitä, että rikkoo sääntöjä pukeutumisellaan.

Koivula ei ollut kovin ihastunut myöskään jalkapalloilija David Beckhamin vaimon Victorian päähineeseen.

– Vilaus, minkä päähineestä näin, ei antanut hirveän ihanaa vaikutusta. Victoria on muodikas ja suunnittelee itsekin vaatteita, joten päähine olisi voinut olla onnistuneempi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.