Mainos

Miksi Skypen yhteydet oikein kaatuivat?

Internetin suosittu Skype-puhelinpalvelu kaatui eilen yllättäen miljoonilta käyttäjiltä. Tilanne oli hyvin odottamaton ja vakava yhtiölle, joka on ylpeillyt suhteellisen luotettavalla palvelullaan. Mutta mistä palvelun kaatumisessa oli oikein kyse?

Skypen blogisivuilla kerrotaan, että palvelu ei toimi samalla periaatteella kuin perinteinen puhelinverkko. Sen sijaan Skypen toiminta nojautuu miljooniin yksilöllisiin yhteyksiin tietokoneiden ja puhelimien välillä.

Osa tietokoneista toimii ns. "supernodeina". Ne toimivat eräänlaisina puhelinhakemistoina Skypelle. Jos haluat jutella jonkun kanssa ja Skype-ohjelmasi ei löydä henkilöitä välittömästi, koittaa palvelu löytää heidät supernodin avulla.

Normaalisti supernodeja on vapaana runsaasti. Eilen kuitenkin moni supernodeista meni offline-tilaan joissakin Skypen versioissa olevan vian takia. Supernodien puuttumisen takia Skype ei saanut monissa tapauksissa yhteyksiä ja se vaikutti menevän offline-tilaan.

Skypen henkilökunta alkoi luoda uusia "mega-supernodeja", joiden tarkoituksena on palauttaa yhteydet normaaleiksi. Videopuheluiden tapauksessa korjaaminen voi kestää hieman pidempään.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja