Miksi noidilla on aina musta kissa?

Oletko koskaan miettinyt, miksi kaikilla noidilla on musta kissa? Entäpä onko noidilla muita lemmikkejä? Suuri noitatieto -kirja paljastaa, mitä eläimiä ihka oikeat noidat suosivat – ja miksi.

Noidat eivät mielellään asu yksissä, mutta eivät yksinkään. Niinpä he pitävät kotieläimiä, jos niistä on seuraa taikka apua arkiaskareissa. Noitien seuralaiset ovat tuttuja kotieläimiä, mutta käytöksestä päätellen niitä ei voi pitää järin ystävällisinä tai miellyttävinä. Siksi ne sopivat hyvin noidalle!

Noitien lemmikkieläimistä suosituin on tietenkin kissa. Tämä ei kuitenkaan johdu pelkästään noitien suopeudesta, vaan kissan itsenäisestä luonteesta: kissa osaa (ja haluaa) huolehtia itsestään.

Näitä lemmikkejä noidat suosivat:

Kissa

Kaikilla noidilla pitäisi olla kissa, varsinkin musta sellainen! Noidat suosivat mustia kissoja, sillä ne ovat yhtä väärinymmärrettyjä ja vainottuja kuin noidat itsekin – ja vieläpä syyttä suotta. Katala kissa on myös salaperäinen, eikä sen ajatuksia pysty lukemaan – aivan kuten ei noitienkaan. Kissaa on muistettava ruokkia usein ja aina oikeaan aikaan, mikä tuottaa hajamielisille noidille päänvaivaa.

Hämähäkki

Vaivaton kotieläin, koska se hankkii itse ruokansa ja tuottaa omistajalleen paljon hupia. Noidat arvostavat käsityöntaitoja ja hämähäkinseitit ovatkin niiden mielestä upeita taideluomuksia – eivät sotkua.

Lepakko

Lepakko on loistolemmikki noidalle, joka haluaa valvoa. Noitia kiehtoo lepakon maine verenimijänä: jotkut noidat uskovat lepakon olevan itse vampyyri ja tämä seuralainen on hyvin tervetullut.

Vuohi

Vaikka vuohi on itsepäinen eläin, se on noitien mielestä hyväksi avuksi, kun halutaan tuhota naapurin puutarha. Noidat eivät voi sietää suloiselle tuoksuvia tai heleän värisiä kukkia, joten vuohi saakoon mennä popsimaan naapurin tulppaanit.

Harakka

Harakka, naakka tai korppi on noitienkin mielestä melko vastenmielinen lintu, mutta se on hyödyksi tarkkuutta vaativassa rihkamakorujen hankinnassa. Lisäksi korpit ovat kovia juorulintuja, jotka lentelevät pitkin päiviä katsomassa maailman tapahtumia: illaksi ne palaavat kotiin kuiskimaan noidille, mitä päivän aikana on tapahtunut.

Sammakko

Noitia kiehtovat nuo kurnuttavat luontokappaleet, mutta ne eivät uskalla suukottaa niitä: noidat pelkäävät sammakon muuttuvan prinssiksi. Sammakko myös inhottaa monia ihmisolentoja, joten noidat tuntevat sympatiaa sitä kohtaan.

Etana

Etana on hiljainen pikkuystävä, joka on kyllä syytä pitää loitolla arvokkaista kasveista. Noidat myös käyttävät etanan limaa taioissaan. "Etana, etana, näytä sarvet – tuleeko huomenna pouta?" on myös alunperin noitien sananparsi. Etanat osaavat kuin osaavatkin ennustaa säätä.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Lähde: Suuri noitatieto –Käsikirja jokaiselle noidalle tai noidaksi aikovalle

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja