F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Miksi Korean GP lisättiin F1-kalenteriin? – Ecclestone vastaa

Korean osakilpailu oli sopimusteknisistä syistä pakko ottaa mukaan kauden 2015 F1-kisakalenteriin, kertoo sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone.

Yeongamin radalla kausina 2010-2013 ajettu Korean GP pudotettiin pois kuluneen kauden kisakalenterista. Promoottorien taholta kalliiksi moitittu osakilpailu ei onnistunut neljän vuoden aikana saavuttamaan paikallisten fanien suosiota, mistä katsomoiden tyhjät penkit kertoivat omaa karua kieltään.

Monen yllätykseksi osakilpailu teki paluun FIA:n ensi kauden kisakalenterissa. Toukokuulle viikkoa ennen Espanjan osakilpailua sijoitetun kisan toteutumiseen kuitenkin vain harva uskoo.

Osakilpailun noston kisakalenteriin on epäilty liittyvän sarjan nykyisiin moottorisääntöihin, mutta Ecclestonen mukaan paluussa on puhtaasti kyse järjestäjien kanssa allekirjoitetun sopimuksen noudattamisesta.

- Järjestäjät pikemminkin toivovat, ettei kisa toteutuisi. Meillä on sopimus Korean kanssa... meidän oli otettava heidät mukaan kalenteriin. Muussa tapauksessa he olisivat voineet haastaa meidät oikeuteen. Päästimme heidät pois vuodeksi sillä olettamuksella, että he tulisivat takaisin, Ecclestone kertoi.

Paikka kauden 2015 kisakalenterissa yllätti myös osakilpailun järjestäjät, jotka ovat neuvotelleet Ecclestonen kanssa kisamaksujen alentamisesta. Näissä keskusteluissa ei kuitenkaan ole edistytty.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja