Miksi kiivaasti kasvava Supercell myytiin? Toimitusjohtaja vastaa

Peliyhtiö Supercellin enemmistöosuuden myynti japanilaisille internet- ja mobiilioperaattori SoftBankille sekä peliyhtiö GungHolle on yksi Suomen historian suurimmista yrityskaupoista. Toimitusjohtaja Ilkka Paananen, miksi kiivaasti kasvaneen ja yhä kasvavan yrityksen myynti oli juuri nyt ajankohtaista?

– Kauppa tuli ajankohtaiseksi lähinnä siksi, että meillä unelma on ollut pitkän aikaa tehdä aidosti globaali pelifirma. Saimme kovan lähdön, Paananen kertoi MTV3 Uutisille.

Paananen kertoi, että Softbankin toimitusjohtaja on tehnyt yritykselleen 300-vuotissuunnitelman.

– Kärsivällisyys on meille hyväksi. SoftBank on ideaali kumppani, se on erittäin vahva operaattori ja sillä on paljon suhteita alueille, missä haluamme kasvua, Paananen jatkoi MTV3:lle.

Konttori pysyy Suomessa

Paanasen mukaan hänelle jää kaupan jälkeen 7,5 prosentin osuus yhtiön osakkeista.

– Ennen kauppaa yrityksen perustajat ja työntekijät omistivat noin puolet, ja nyt kaupan jälkeen se osuus on noin neljännes, Paananen jatkaa.

Pysyykö Supercellin pääkonttori Suomessa - maksaako yhtiö veronsa vastedeskin Suomeen?

- Kyllä, ehdottomasti. Tärkeintä meille on, että voimme pitää firman täysin suomalaisena ja Suomessa. Suomessa meillä on (muistaakseni) 125 työntekijää, San Franciscossa alle kaksikymmentä ja Tokiossa nyt kaksi.

Supercellin kasvu Aasiaan voi tarkoittaa myös suomalaisille pelialan osaajille yhteistyömahdollisuuksia.

– Suomalainen peliala on lähellä sydäntämme ja autetaan toisia aina kuin voidaan.

Lue myös:

    Uusimmat