Miksi Finnair lentää vajaalla koneella New Yorkista?

Finnairin lento New Yorkista lennetään vajaalla matkustajamäärällä, vaikka etenkin Yhdysvaltain lennot ovat jumissa tuhkapilven takia. New Yorkiin jumiin jääneet Finnairin asiakkaat ihmettelevät, miksi Finnair ei tiedottanut lähtevästä lennosta, että kone oltaisiin saatu täyteen.

Finnairin tiedotusjohtaja Taneli Hassinen perustelee matkustajavajetta sillä, että ilmatilan aukeaminen tuli sen verran lyhyellä varoitusajalla, että enempää matkustajia ei ehditty tavoittaa.

- Yritimme saada mahdollisimman monta matkustajaa lennolle. Lähtöaikaa oli mahdotonta siirtää myöhemmäksi. Parempi on, että edes osa pääsee kotiin, Hassinen sanoo.

New Yorkin lento on tällä hetkellä Finnairin ainoa, jonka tuhkapilven osittainen aukottuminen mahdollistaa.

Finnair on saanut tähän mennessä noin 3000 takaisinmaksuhakemusta peruuntuneista lennoista. Tuhansia matkoja on siirretty myöhemmälle ajankohdalle.

- Korvaushakemuksia on odotettavissa hyvin paljon lisää sitten kun matkustajat pääsevät kotiinsa, Hassinen arvelee.

Finnair järjestää korvaavan kuljetuksen Berliiniin

Finnair järjestää lennon korvaavan maakuljetuksen tänään ja huomenna välille Helsinki - Tallinna - Berliini. Laiva- ja bussikuljetus koskee eurooppalaisia matkustajia, jotka ovat jumittuneet Suomeen tuhkapilven vuoksi.

Laiva Tallinnaan lähtee Helsingistä molempina päivinä klo 21.30 ja matka kestää arviolta 34 tuntia.

Viisumimatkustajien kannattaa olla tarkkana siitä, että heidän Schengen-alueen viisuminsa on voimassa koko kauttakulkumatkan ajan.

Asiakkaiden tulee hoitaa itse jatkokuljetukset Berliinistä loppumääränpäähänsä.

Lue myös:

    Uusimmat