Mainos

Miksi eduskunta lomailee, pääsihteeri Tiitinen?

Eduskunta on jälleen koko pääsiäisviikon istuntotauolla. Muualla yhteiskunnassa ollaan kuitenkin töissä kiirastorstainakin. Mihin eduskunta tarvitsee pääsiäisvapaata, pääsihteeri Seppo Tiitinen?

– Se on perinteisesti ollut näin, ja siihen on sitten sovitettu kaikenlaisia erityismenoja. On hyvä, että edustajillakin on tämmöisiä jaksoja, jolloin etukäteen tiedetysti voi asioitaan järjestää. Tämä on aika pitkä perinne, en pysty sanomaan miten pitkä. Se olisi joka tapauksessa tynkäviikko ja se on pidetty sitten kokonaan istuntovapaana. Ja esimerkiksi kansainvälisiä yhteyksiä on mahdollista hoitaa sen aikana, muun muassa parlamenttien välisen liiton kokous ajoittuu aina tähän ajankohtaan, niin kuin nytkin.

Eikö eduskunnan valiokunnissakin ole tällä hetkellä poikkeuksellisen hiljaista?

– On jokseenkin hiljaista. Kaikki on johtunut siitä, että hallitus on valmistellut kehysratkaisua, jossa asialliset ratkaisut on nyt tehty, ja sen mukaisia esityksiä sitten odotetaan tänne.

Jatkuuko hiljaiselo eduskunnassa istuntokauden loppuun eli juhannuksen tienoille asti?

– Kyllä sieltä esityksiä tulee, nytkin on kahdeksan kappaletta esityksiä ja lisätalousarvio. Ja näitä kehyksiä ja lisätalousarviota ryhdytään käsittelemään sitten heti pääsiäisen jälkeen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.