Mainos

Miksi Alexander Stubb puhuu yhtäkkiä niin hitaasti?

Mediat ovat kiinnittäneet viime päivinä huomiota pääministeri Alexander Stubbin muuttuneeseen puhetyyliin.

Tiedotusvälineissä on pantu merkille, että Stubb on vaihtanut puhekielisiä ilmaisujaan kirjakielisemmiksi hänen asemansa kohottua hallituksessa. Hän puhuu nyt myös selvästi hitaammin kuin ennen.

Pitkäaikainen mediavaikuttaja, Suomen Kuvalehden päätoimittajan tehtävästä viime viikolla eläkkeelle jäänyt Tapani Ruokanen ymmärtää Stubbin ratkaisun.

– Pääministeri Stubbhan on siinä mielessä mielenkiintoinen henkilö, että hän on pystynyt säilyttämään poikamaisen rennon olemuksensa tehtävästä toiseen. Jotkut ovat olleet sitä mieltä, että kun hän oli ulkoministeri, hän ei olisi voinut esimerkiksi taputella olalle Venäjän ulkoministeriä niin kuin hän teki. 

– Totta kai se, mitä edustaa ja missä tehtävässä on, pitää ottaa huomioon. Nämä eivät ole vain viestintäkysymyksiä. Pääministeri edustaa Suomen hallitusta ja valtiota, ja Stubb on muuttanut esiintymistapaansa sen takia. Eikä siinä ole minusta mitään pahaa, niinhän pitää juuri tapahtuakin, Ruokanen summaa.

Moderni pääministeri saa tviittailla

Myös Alexander Stubbin twiittailuun on kiinnitetty huomiota hänen tultuaan pääministeriksi.

Ruokasen mukaan pääministerin tviittailussakaan ei pitäisi olla kenelläkään mitään nokan koputtamista.

– Tviittailu on osa uutta yhteydenpitoa ihmisten välillä. Se on yksi piirre tässä ajassa. En näe siinä mitään moraalista ongelmaa tai vääryyttä, että myös pääministeri tviittailee. Täytyy muistaa, että Barack Obama ja paavikin tviittailevat.

Stubb on itse myöntänyt Helsingin Sanomien haastattelussa, että ilmaisun muutos on harkittu. Hän perustelee muutosta ymmärrettävyydellä.

– Pöydällä on paljon uusia vaikeita asioita. On myös sellainen tunne, että sanoin mitä tahansa, se tulkitaan johonkin suuntaan. Sen vuoksi olen hidastanut puhetta, pääministeri kertoi lehdelle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.