Mainos

Miksi äänestin näin: Vihreiden Toivola ja perussuomalaisten Niikko vastaavat

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola ei yllättynyt lakivaliokunnan kielteisestä kannasta avioliittolain muuttamiseen. 

– Me on jätetty meidän vastalause, josta sitten koko eduskunta pääsee ensi viikolla äänestämään. Se on ollut se olennainen ja tärkeä pointti tässä koko ajan. 

Vastalauseessa ehdotetaan avioliittolain muuttamista niin, että myös samaa sukupuolta olevat parit voivat tulevaisuudessa mennä naimisiin.

– Se on meidän mielestä tärkeä yhdenvertaisuuskysymys. Se takaa myös kansalaisille oikeuden syrjimättömyyteen.

Lakialoitetta kannattava edustaja poissa

Perussuomalaisten tasa-arvoista lakialoitetta kannattava kansanedustaja Arja Juvonen oli pois äänestyksestä. Hän kertoi eilen blogissaan olevansa samaan aikaan Uudenmaan maakuntaparlamentin kokouksessa. Juvosen sijaisena äänestyksessä oli Mika Niikko (ps). 

– Äänestin lakivaliokunnan mietinnön mukaisesti eli äänestin vastaan tietenkin.

Niikon mukaan Juvosta ei ollut määrätty jättämään äänestystä väliin. Niikko perustelee omaa kielteistä kantaansa lapsen oikeudella äitiin ja isään. 

– Tämähän oli itsestään selvää Lasten oikeuksien päivänä. Ymmärretään varmaan paremmin se, että on tärkeää pitää avioliitto edelleen samansisältöisenä, jotta lapsille voidaan turvata isä ja äiti jatkossakin. 

Perussuomalaisten vaaliohjelmassa vastustetaan tasa-arvoista avioliittolakia.   Puolueen puheenjohtaja Timo Soini on julkisuudessa edellyttänyt, että kansanedustajat äänestävät salissa tämän linjauksen mukaan. 

Toivola ja Niikko odottavat tiukkaa äänestystä.

– Mitä vaan voi tapahtua. Käytäväkeskustelussa olisi tärkeää tuoda esiin niitä asioita, miksi tämä on niin tärkeä yhteiskunnallinen kysymys. Olen aistinut, että meillä on aika monta kansanedustajaa, jotka vielä pohtivat asiaa, Toivola arvioi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.