Mainos

Mikroluotoilla pyritään köyhyyden vähentämiseen

Kautta aikain ensimmäinen pienluottoihin keskittynyt huippukokous on käynnistynyt Washingtonissa. Tavoitteeksi asetetaan suorien pienlainojen myöntäminen 100 miljoonalle köyhälle perheelle vuoteen 2005 mennessä.

Länsiafrikkalaisen Malin presidentti lausahti mikroluotto-kokouksen avauspäivänä eilen, että hänen maanosansa ei todellakaan hingu mitään jättiprojekteja taloutensa piristysruiskeeksi. Se mitä tarvitaan ovat pienet sysäykset - ihmisen kokoiset elvytyskonstit.

Mikro- eli pienluotot olisivat oiva vastaus Malin ja muiden kehitysmaiden rukouksiin. Arviolta 2000 kokousedustajaa noin sadasta maasta on kerääntynyt kolmen päivän ajaksi Washingtoniin ampumaan lähtölaukausta kansainväliselle pienluotto-strategialle. Tänään mikroluotto-kokouksen osanottajien on määrä allekirjoittaa asiakirja, jossa lupaudutaan luotottamaan suoraan sataa miljoonaa köyhää perhettä eri puolilla maailmaa vuoteen 2005 mennessä.

Rahat, yhteensä runsaat 100 miljardia Suomen markkaa, tulisivat paitsi kansainvälisiltä rahoituslaitoksilta ja valtioiden kassoista, myös vapailta lainamarkkinoilta.

Yksittäisten luottojen arvo olisi pienimmillään muutama sata markkaa ja maksimissaankin vain viitisen tonnia.
(MTV3/Pekka Karppinen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.