Mainos

Miko Kiviselle Väli-Suomen sanomalehtien näytelmäpalkinto

Väli-Suomen sanomalehtien järjestämä näytelmäkilpailu tuotti satoja uusia tekstejä, mutta voittaja löytyi Kuopiosta.

Suomen kaikkien aikojen suurin näytelmäkäsikirjoitus -kilpailu tuotti 400 uutta tekstiä. Välisuomen sanomalehtien rahoittaman kilpailun pääpalkinto oli 100.000 markkaa ja sen voitti kuopiolainen Miko Kivinen. Tuomaristo piti tasoa erittäin kovana ja parinkymmenen tekstin uskotaan nousevan teattereiden ohjelmistoon. Valtaosa kirjoittajista oli ammattilaisia.

Miko Kivinen on tuottelias nuori mies. Hän on käsikirjoittanut kymmeniä näytelmiä, kuunnelmia, lyhytelokuvia ja videoita. Kivinen on näytellyt myös teattereissa, järjestänyt näyttelyitä ja säveltänyt teatterimusiikkia.

Kivisen voittoteksti on ajankohtainen. - Se kertoo ihmisistä jotka ei ole oikein kotonaan siinä roolissa johon ne on asettunu tässä yhteiskunnassa, että joillekin se kilpailu on liikaa ja tää näytelmän päähenkilö Kapa Holmberg haluaa tavallaan pois tästä oravanpyörästä, kertoo käsikirjoittaja Miko Kivinen.

Tuottelias mies vetäytyy palkintohälinän keskellä Kallaveden rantaan harjoittelemaan seuraavaa, jo huomenna ensi-iltaan tulevaa monologia, jonka hän itse myös esittää. Aihe on moderni, se kertoo uusmediayhtiön ad:stä, jolla on liikaa töitä. Kivinen edustaa näytelmäkilpailussa sukupolvea joka tuo teattereihin tuoreita aiheita. Kilpailussa haettiin suoraan teattereihin sopivia tekstejä, joita löytyi neljästäsadasta kymmeniä. Historiallisia aiheita tuli kilpailuun jonkin verran. Sen sijaan komediaa ja farsseja ei syntynyt.

Suuri osa aiheista käsitteli nykyajan perhe- ja parisuhdeongelmia, huumeita, rasismia, maaseudun murrosta tai kiireistä elämänrytmiä. Kivisen lisäksi kilpailussa palkittiin neljä muuta kirjoittajaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.