Mainos

Mikko Nousiaisesta Mannerheim

Renny Harlinin tulevassa, Mannerheimin elämästä kertovassa elokuvassa pääroolia esittää Mikko Nousiainen. Harlinin mukaan Nousiainen on valmistautunut rooliin jo kahden vuoden ajan.

Renny Harlinin Mannerheim-elokuvan pääosan esittäjäksi on valittu Mikko Nousiainen. Nuori, vasta 32-vuotias näyttelijä nousi julkisuuteen Levottomat-elokuvan myötä.

Nousiainen saa tehtäväkseen Suomen elokuvahistorian mitä ilmeisimmin suurimman roolin.

- Toivon, että minulla riittää paineensietokykyä. Yritän löytää tässä roolissa ihmisen niiden kaikkien suurtapahtumien ja tunnelmien takaa. Mannerheim oli inhimillinen, äärettömän mielenkiintoinen ja ristiriitainenkin hahmo, näyttelijä arvioi.

Nousiainen sai tietää suuresta roolistaan kaksi vuotta sitten. Hän on tähän asti salaisesti valmistautunut osaansa perehtymällä Mannerheimin vaiheisiin ja muun muassa harjoittelemalla foneettisesti venäjän kieltä.

Heikki Vihisen käsikirjoittaman filmin tarina kattaa marsalkka Mannerheimin elämän koko kaaren. Tarinan vaativuudesta kertoo, että Mannerheim-filmistä tehtiin kaikkiaan 12 käsikirjoitusta.

- Käsikirjoitus muuttuu varmasti vieläkin. Emme lähde tekemään dokumenttielokuvaa vaan draamaa, joka on myös matka päähenkilön sielunelämään, Vihinen linjaa.

Elokuvan draamaluonteesta kertoo sekin, että sen tapahtumat eivät etene kronologisesti eli päähenkilön nuoruudesta vanhuuteen. Mannerheim-elokuvan on määrä tulla ensi-iltaan lokakuun lopussa vuonna 2009. Kuvaukset alkavat ensi vuonna tähän aikaan.

Suomen käyntikortiksi maailmalla

Elokuvan ohjaaja Renny Harlin kertoo, että hän on seurannut "valtavalla mielenkiinnolla" Mannerheimin tarinan käsikirjoituksen edistymistä.

- Haaveilen suuresta eeppisestä elokuvasta ja elämää suuremmasta henkilöstä. Toivon mukaan tämä elokuva tulee myös toimimaan eräänlaisena Suomen käyntikorttina maailmalla.

Harlinin mukaan ulkomailla törmää usein siihen, että siellä ei tunneta Suomea saati itsenäisyyden merkitystä meille.

Tekijätiimi päätti kuitenkin, että elokuvaa ei tehdä englanninkielisinä.

- Päädyimme siihen, että ei siellä Kannaksen korsuissa voi olla englantia puhuvia ihmisiä. Mutta luotamme siihen, että meillä on taito saada elokuva toimimaan (ulkomaalaisille katsojille) ilman sitä englannin kieltäkin.

Tuleva suurelokuva pyritään kuvaamaan siten, että ihmiset puhuvat niillä kielillä joita käytettiin oikeilla tapahtumapaikoilla.

Maamme suurin elokuvahanke

Mannerheim-elokuvan noin 10 miljoonan euron budjetti on Suomen kaikkien aikojen suurin. Tarinaa kuvataan Suomen lisäksi ainakin Venäjällä, Liettuassa ja Puolassa.

Elokuvan tuottaja, Solar Filmsin Markus Selin kertoo, miksi hankkeessa luovuttiin lopulta venäläisistä rahoittajista.

- Venäjällä olisi haluttu muuttaa elokuvan käsikirjoitusta sikäläisen virallisen historiankirjoituksen suuntaan. Silloin havaitsimme, että filmi on tehtävä ilman itänaapurin rahoitusta. Mutta varmasti kuvaamme osan elokuvasta Pietarissa.

Ohjaaja Harlin muistuttaa, että kuvauksiin tarvitaan eri maista hyvin suuri määrä näyttelijöitä sekä valtavat avustajamäärät.

- Puherooleja tulee noin 200. Lavasteet rakennetaan todennäköisesti jonnekin muualle kuin Suomeen. Kaikkia kohtauksia ei tarvitse tehdä luonnossa, sillä rakennamme tietokonetekniikan avulla filmille lähes tuhat kuvaa.

Harlin ennakoi jo, että suomalaisia pyydetään mukaan elokuvan joukkokohtauksiin kuten marsalkka Mannerheimin hautajaiskulkueeseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.