Mikko Kärnä vaatii anteeksipyyntöä Jenni Haukiolta: "Pidän tällaista toimintaa harkitsemattomana ja törkeänä"

8:03
Turkistarhauksen vastustus kasvaa puolueissa – kielletäänkö turkistarhaus tulevaisuudessa?

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii tasavallan presidentin puolisoa Jenni Haukiota pyytämään anteeksi turkistarhaajilta.

Haukio uudelleentwiittasi tänään julkaistun Taloustutkimuksen kyselyn, jonka perusteella 80 prosenttia vastaajista ei hyväksy turkistarhausta. Haukio kysyi viestissään "Aika vetää johtopäätökset?", mikä viittasi Kärnän mukaan siihen, että Haukiokin haluaa lakkauttaa turkistarhausalan. Haukio lisäsi viestiinsä myös aihetunnisteen #sivistysvaltio.

Kärnä kertoo olevansa järkyttynyt Haukion vaatimuksista.

– Rouva Haukio leimaa toiminnallaan paitsi turkistarhaajat ja heidän perheensä, myös meidät kaikki muut jotka katsomme turkistarhauksen olevan laillinen ja tärkeä maaseutuelinkeino. Pidän tällaista toimintaa harkitsemattomana ja törkeänä. Presidentti-instituution, johon tasavallan presidentin puoliso myös kuuluu, tulee pysytellä puolueettomana tällaisissa kysymyksissä ja välttää leimaamasta mitään ammattiryhmää.

Kärnä toivoo, että rouva Haukio pyytää anteeksi twiittejään turkistarhaajilta ja heidän perheiltään.

– Tällainen peli ei yksinkertaisesti vain vetele. Toivottavasti Mäntyniemessä käydään myös asian tiimoilta vakava keskustelu. Tämä ei ole edes ensimmäinen kerta, kun tasavallan presidentin puoliso laukoo tällaisia päättömyyksiä. On aivan uskomatonta väittää, etteikö turkistarhaus muka kuuluisi sivistysvaltioon. Kyllä se todellakin kuuluu. On hienoa että nyt koronakriisinkin keskellä hallitus on tukenut alaa ja pitää huolta sen elinvoimasta kuten kuuluukin.

Video: SDP linjasi turkistarhauksesta luopumisesta – turkistarhaajalta terveiset Sanna Marinille: "Ihan tavallisia tallaajia mekin ollaan"

2:07

Korjattu Haukion twiitin sisältöä kysymysmuotoon kello 14.25.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja