Mainos

Mikkelin skineille vankeutta

Neljä skinheadia on tuomittu Mikkelin käräjillä vankeusrangaistuksiin liberialaismiehen ja virolaisnaisen pahoinpitelyistä. Jutun päätekijä sai seitsemän kuukauden ehdottaman tuomion kahdesta pahoinpitelystä ja vahingonteosta. Kolmen muun tekoihin osallistuneiden tuomiot vaihtelivat 30 päivästä kolmen kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Käräjäoikeus katsoi tekojen olleen suunnitelmallisia ja yksissä tuumin tehtyjä. Ainoana motiivinaan tuomituilla oli viha ulkomaalaisia kohtaan. Toista ulkomaalaista pahoinpidellessään skinit kehottivat todistajalausunnon mukaan tätä poistumaan maasta. Pahoinpitelyt tehtiin kesäkuussa. Päätekijä käytti liberialaismiestä pahoinpidellessään apunaan pesäpallomailaa. Hän oli skiniporukan ainoa täysi-ikäinen. Tuomioon vaikuttivat myös miehen aikaisemmat rötökset. Hän oli saanut pahoinpitelytuomion Tampereella vain viikko ennen kesäkuun alun pahoinpitelyjä.

Samassa käräjäoikeuden istunnossa syyttäjä yritti saada miehen vangituksi viime perjantaina Mikkelissä tapahtuneesta kahden kiinalaisen ravintolan työntekijän pahoinpitelystä. Hän kuitenkin kiisti syyllisyytensä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.