Mainos

Mikkelin poliisipäällikkö irtisanottu

Itä-Suomen lääninhallitus on irtisanonut Mikkelin kihlakunnan poliisipäällikön Aarno Kulosen virkasuhteen ja samalla pidättänyt hänet välittömästi virantoimituksesta. Maaherra Pirjo Ala-Kapeen ja lääninpoliisineuvos Jorma Ahosen allekirjoittaman päätöksen mukaan Kulosella ei ole sosiaalisia ja johtamistaidollisia edellytyksiä jatkaa tehtävässään.

Tehtyjen selvitysten mukaan työilmapiiri ja henkilösuhteet Mikkelin poliisilaitoksella ovat olleet jo pitkään ja jatkuvasti erittäin tulehtuneet. Luottamuspula poliisipäällikön ja henkilöstön välillä on ollut niin totaalinen, että sen seurauksena myös poliisilaitoksen toiminta on merkittävästi vaikeutunut.

Aarno Kulonen tuli Mikkelin kihlakunnan poliisipäälliköksi vuonna 1992. Kutakuinkin siitä lähtien on Mikkelin poliisilaitoksen henkilökemioissa ollut ongelmia ja viime kädessä ne ovat kohdistuneet Kuloseen. Viimeinen tapaus sattui viime talvena Kulosen kohdeltua sopimattomasti kahta juvalaista poliisia. Tuosta Kulonen sai Itä-Suomen lääninhallituksen poliisiosastolta huomautuksen. Kuloselle tarjottiin ennen virkasuhteen irtisanomista tilaisuutta siirtyä toisiin tehtäviin. Hän kuitenkin kieltäytyi niistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.