Mainos

Mikkelin löytöräjähteet räjäytettiin

Tien läheltä löytyneet räjähteet räjäytettiin Mikkelissä. Dynamiittia oli noin 15 kiloa.

Mikkelin Harjunmaasta läheltä tietä löytyneet räjähdysaineet räjäytettiin perjantaina iltapäivällä. Ohikulkevalle liikenteelle räjähteiden raivaamisesta ei vaaraa aiheutunut.

Räjähteet löysi torstai-iltana sivullinen autiosta rakennuksesta. Poliisi ja Savon prikaatin virka-apuosasto eristivät alueen perjantaiaamuna. Paikalle kutsuttiin myös Savon prikaatin miinanraivaaja. Räjähteet osoittautuivat vanhaksi dynamiitiksi, jonka kanssa samassa tilassa oli johdinlankoja. Dynamiittia oli noin 15 kiloa ja se hävitettiin neljällä eri räjäytyksellä.

- Siirtämiseen liittyvien vaarojen takia räjähteet päätettiin räjäyttää löytöpaikan lähellä. Kaikki sujui hallitusti, eikä vaaraa sivullisille aiheutunut, kertoi ylikomisario Marko Rahikainen.

Poliisin mukaan räjähteet ovat olleet paikallaan todennäköisesti jo pari vuosikymmentä. Räjähteiden alkuperä ja joutuminen löytöpaikalle selvinnee myöhemmin poliisin tutkimuksissa. Räjähteet löytyivät läheltä Mikkelin ja Kangasniemen välistä tietä. Alueen eristykset purettiin alkuillasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.