Mainos

Mikkelin hälytyssireenien käynnistyminen outo tapaus

Viime yönä heräsivät monet mikkeliläiset aiheettomaan hälytysääneen.

Maanantain vastaisena yönä heräsivät monet mikkeliläiset aiheettomaan hälytysääneen. Osa kaupungin hälytyssireeneistä soitti vajaan tunnin erilaisia hälytysääniä kunnes vika saatiin korjattua.
Itä-Suomen lääninhallituksen pelastusosaston lääninvalmiusjohtaja Leevi Pajunen kertoo, että äänen olisi voinut ajoittain tulkita jopa yleiseksi hälytysmerkiksi.

-Ihmisten ei kuitenkaan pitäisi soitella hälytyskeskukseen ja poliiseille vaikka kuinka tekisi mieli selvittää, mistä ääni johtuu. Tällaisessa tilanteessa tulisi noudattaa puhelinluettelossa annettuja yleisiä ohjeita vaaratilanteen varalta, muistuttaa Pajunen.

Esimerkiksi radion avaamalla asukkaat olisivat varsin nopeasti kuulleet viranomaistiedotteen, jossa kerrottiin, että kyse on aiheettomasta hälytyksestä.

Pajusen mukaan tällaiset virhehälytykset ovat vähentyneet selvästi. Viime vuosikymmenellä niitä kuultiin paljon useammin. -Kyllä tämä oli aika erikoinen tapaus. En muista vastaavaa sattuneen moneen vuoteen, Pajunen sanoo. Hälytyksen oli laukaissut kosteuden aiheuttama sähkövika ohjainlaitteessa. Se sijaitsee vanhalla paloasemalla, jonne jäi aluehälytyskeskus pelastuslaitoksen siirryttyä uusiin tiloihin Jääkärinkadulle.

-Tämän teknisen vian lisäksi on ainakin yhdestä linjasta löytynyt vikaa, kertoo palopäällikkö Ari Kiesilä.
Tänään on kartoitettu myös ulvoneiden sireenien määrä. Sireenit ovat soineet ainakin Rantakylässä, paloasemalla, Rouhialassa ja mitä ilmeisimmin Tuppuralan kaupunginosassa.
-Aina kun on kyse teknisistä laitteista, voi vikoja esiintyä. Tämä vika on kuitenkin saatu korjattua, vakuuttaa Kiesilä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.